Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 14-16 Mayıs tarihlerinde Afyonkarahisar'da düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Judo Şampiyonası, kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

40 üniversiteden 210 sporcunun katıldığı şampiyonda, Hitit Üniversitesi’ni erkeklerde Alperen İpek, Hüseyin Eren Üstündağ, İbrahim Bolat, Metehan Kiyişkan ve Samet Serçeli; kızlarda Dilara Sol, Dilara Nur Topçu, Hacer Yağlı, İrem İstanbullu ve Sümeyra Aykaç temsil etti.

Müsabakalar sonucunda, Hitit Üniversitesi Kız Kata Takımı Türkiye 3’üncüsü ve Erkek Kata takımı 3’üncüsü olarak kupa aldı. Bireysel olarak ise Sümeyra Aykaç, Metehan Kiyişkan, İbrahim Bolat, İrem İstanbullu ve Şeyma Hacer Yağlı türkiye 3’üncüsü olarak madalya kazanırken, Samet Serçeli ve Dilara Sol da Türkiye 7’incisi olarak müsabakalarda derece elde etti.

Hiti Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Üniversiteler Arası Türkiye Judo Şampiyonası'nda kupa ve madalya kazanan Hitit Üniversitesi Kız Kata Takımı ve Erkek Kata takımını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.