Hitit Üniversitesi’nin, 2010-2011 Eğitim-Öğretim akademik yılı 2. mezuniyet coşkusu yaşandı.
Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda düzenlenen mezuniyet töreninde, öğrenciler mezuniyetlerini doyasıya ,kutladı. Törene Vali Nurullah Çakır, AK Parti Milletvekili Murat Yıldırım, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Müftüsü Mehmet Aşık, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İş Adamı Ömer Derindere, Fakülte dekanları, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı. Program fakülte ve yüksekokulların protokol geçişiyle başladı. Sırasıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu öğrencileri protokolü selamladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program, Öğrenci Konseri Başkanı Hasan Bal ve Üniversite 1. Esra Koç’un konuşmalarıyla devam etti. Ardından ise Osmancık Meslek Yüksekokulu Kurucusu İş adamı Ömer Derindere bir konuşma yaptı. Daha sonra Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Üniversitenin Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Ardından ise, ödül törenine geçildi. Fakültelerinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ödül töreninin ardından ise mezun öğrenciler keplerini fırlattı. Programın sonunda Dj Selim Suata eşliğinde doyasıya eğlendiler. 

HEMŞİRELER ‘ANT’ İÇTİ 
Hitit Üniversitesi’nin, 2010-2011 Eğitim-Öğretim akademik yılı 2. mezuniyet töreninde Sağlık Meslek Yüksek Okulu mezunları ant içti.
Sağlık sektörüne atılacak olan hemşireler, törende Sağlık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Nuriye Duman öncülüğünde sağlık andını okudu. 

HALK OYUNLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Hitit Üniversitesi’nin halk oyunları grubu büyük beğeni topladı. 
Hitit Üniversitesi’nin, 2010-2011 Eğitim-Öğretim akademik yılı 2. mezuniyet töreninde sahne alan Halk Oyunları Ekibi, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’na katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Ekip, oynadıkları zeybek oyunuyla izleyenlerden tam not aldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Hitit Üniversitesi’nin, 2010-2011 Eğitim-Öğretim akademik yılı 2. mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri ve belgeleri takdim edildi. Üniversitede, Fen Bilimleri Enstitüsünde, Fakültelerde ve Meslek Yüksek Okullarında dereye giren öğrenciler ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Nurullah Çakır, AK Parti Milletvekili Murat Yıldırım, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Eski Milletvekili Adnan Türkoğlu ve üniversitenin öğretim kadrosu verdi. 

LİSANS BİRİNCİSİ ESRA KOÇ’A HİTİT ALTINI HEDİYE
Hitit Üniversitesi’nin, 2010-2011 Eğitim-Öğretim akademik 2. yılını Esra Koç birinci olarak bitirdi.
Üniversite birincisi olan Esra Koç’a Vali Nurullah Çakır tarafından özel olarak Darphanede bastırılan 841 numaralı Hitit Altınını hediye edildi. Öğrenciye bundan sonraki hayatında başarılan dileyen Vali Nurullah Çakır, Esra Koç’un iş hayatında da başarılı olacağından emin olduğunu söyledi. Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan ise, Koç’a kendisinin imzaladığı çerçeveli fotoğraf ve çiçek hediye etti.