Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u Cumhurbaşkanlığı'nda ağırladı. 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olan Herzog’un gelişine Saadet Partisi Çorum örgütünden tepki geldi.

Resmi ziyareti 'utanç verici' olarak tanımlayan partililer, Türkiye genelinde ortak basın açıklaması yaptı. ‘Herzog’u Ülkemizde İstemiyoruz!’ çağrısıyla bir araya gelen Saadet Partililerin Çorum  açıklaması Hürriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

‘NE OLDU ONE MINUTE ÇIKIŞINIZA?’

Saadet Partisi Çorum İl başkanı Faruk Cıdık  tarafından okunan açıklamada, “Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini reddediyoruz. Kudüs'e, Gazze'ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır!” denilirken, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Davos Zirvesi'ndeki "one minute" (bir dakika) çıkışına da gönderme yapıldı. Saadet Partililer, Erdoğan’a "Ne oldu 'one minute' çıkışınıza?" diye sordu.

‘KATİLLERİN ÜLKEMİZE DAVET EDİLMESİ AKIL ALIR GİBİ DEĞİL’

“Bizler, sayın Cumhurbaşkanı'nın 2013 yılında açıkladığı ve bir türlü gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken; katillerin ülkemize davet edilmesi akıl alır gibi değildir!” diye konuşan Faruk Cıdık, hükümete, “Bugün değişen nedir? Ne değişmiştir ki böyle bir davette bulunulmuştur? Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir? Filistin'de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm mü son buldu? Gazze’ye uygulanan abluka mı kalktı?” sorularını yönetti.

‘BUGÜN BAŞKA BİR UTANÇ VERİCİ ADIM ATTINIZ’

İsrail’in 'normalleşmesinin' mümkün olmadığını, Türkiye açısından İsrail ile normalleşmenin "Filistinlilere ihanet" olduğunu söyleyen Cıdık, “Türkiye toprakları; işgal, sömürü ve tahakkümden kurtuluş topraklarıdır. Emperyalizme karşı kazandığımız Kurtuluş Savaşımız sonucunda bu topraklar bizlere vatan, tüm mazlum coğrafyalara ise umut ışığı olmuştur. "Gazi meclis" diye nitelendirdiğimiz Meclis’imiz, gazilik unvanını işgaller karşısında kazandığı zaferle almıştır. Siz, bir başka katil Şimon Peres'in gazi meclisimizde konuşturulduğu, alkışlandığı görüntüler birer utanç vesikası olarak arşivlerde ve hafızalarımızda dururken; bugün bir başka utanç verici adımı attınız! Bu aziz topraklar da bu milletin sinesi de hiçbir işgali ve işgalciyi kabul etmemektedir! Cumhurbaşkanı hangi toprakları yönettiğinin farkına varana kadar susmayacağız!” açıklamasında bulundu.

‘ERDOĞAN’A YAKIŞTIRAMADIK’

“Eğer İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa bilin ki, Filistinle anormalleşiyordur. İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa, Gazze’de başına fosfor bombası atılan Müslümanlarla anormalleşiyordur. Bunun başka hiçbir izahı olamaz” diyen Cıdık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a böyle bir adımı yakıştıramadıklarını, uyarılarının devam ettiğini ama iktidarın kulak vermediğini belirterek, “En azından şimdi bu hatadan dönülmeli; Herzog'un ziyareti sonlandırılmalı ve ülkemizden defolup gitmelidir” dedi.