Evde şekerpare yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarif ile, misafirlerinize ve ailenize özel bir tatlı sunabilirsiniz. İşte, ev yapımı şekerpare tarifi ve püf noktaları...
Şekerpare, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Bu basit ve lezzetli tarif ile, şekerpare yapımını evinizde deneyebilir, çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. İşte, adım adım şekerpare yapımı için ihtiyacınız olan her şey...
Misafirleriniz için lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Ev yapımı şekerpare tarifi ile sofralarınıza tatlı bir dokunuş katın. Az malzeme ve basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. İşte detaylar...
Şekerpare Tarifi
Malzemeler
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı toz badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzerine batırmak için;
Bütün badem ya da fındık
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
Şekerpare Tarifi
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıp içine bir kaç damla limon suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Düşük ısıda 15 dk. kaynatın.
Hamuru için; un hariç bütün malzemeyi karıştırın, sonra unu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Şekerparelerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra badem ve fındıkları batırın. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.
İlk sıcaklıkları çıkınca ılık olan şerbeti, şekerparelerin üzerine gezdirin.