Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden mercimek köftesi, tüm zamanların en sevilen lezzetlerinden biri. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, mercimek köftesini daha önce hiç tatmadığınız bir kıvamda yapacaksınız.

Mercimek köftesi yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? İşte tam kıvamında, dışı hafif çıtır, içi yumuşacık bir mercimek köftesi için ihtiyacınız olan her şey.

Akşam yemeği menülerinizi zenginleştirecek nefis bir tarif arıyorsanız, tam kıvamında mercimek köftesi tam size göre. Bu basit ve lezzetli tarifle, herkesi etkilemeye hazır olun.

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (biber ve domates karışık kullanabilirsiniz)
yarım demet maydanoz
4-5 dal taze soğan
tuz
pul biber
karabiber
kimyon

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimeği yıkayıp uygun bir tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek ocağa alın.
Bir taşım kaynadıktan sonra altını en kısık ateşe alın ve mercimek şişene kadar arada karıştırarak pişirin.
Pişen mercimeğin içine bulguru ekleyip karıştırın, hem ocağın altını hem de tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar bulgurun şişmesini bekleyin.
Bu arada bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kuru soğanı ince ince doğrayın. Soğan biraz kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın.
Hazır olan mercimek harcını derin bir kaba alın, tuzu ve baharatları ekleyin. Üzerine kavurduğumuz salçalı sosu ekleyip güzelce karıştırın veya soğumasını bekleyerek elle yoğurun.
Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyıp üzerine ilave edin ve tekrar güzelce yoğurun.
Elinizi sık sık ıslatarak köftelerin şeklini verin. İsterseniz sade olarak veya marul içine sarıp limon ve nar ekşisi ile birlikte de servis yapabilirsiniz.