Samsunlu, kalabalık bir grup eşliğinde parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile birlikte aday adaylığını kamuoyu ile paylaştı.

CHP’nin eski il başkanı ve milletvekili adaylarından Osman Samsunlu, “Hikayemiz yeni başlıyor, Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapana kadar durmak yok, hep birlikte çalışacağız” dedi.

Necmettin Uzun esnafa seslendi Necmettin Uzun esnafa seslendi

Samsunlu, “Misyonumuz, adil, şeffaf, hesap verilebilir ve katılımcı bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile Çorum’u yönetmektir. Vizyonumuz da hep birlikte Çorum’u tüm dünyada parmak ile gösterilecek sosyal demokrat belediyeciliğin örnek bir merkezi haline getirmektir” şeklinde konuştu.

Samsunlu’nun aday adaylığını açıkladığı basın toplantısına; CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Utku Ulaş Taşar, eski il başkanları, il ve merkez ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Dinçer Solmaz, CHP’nin yerelde iktidar olmak için yola çıktığını, önümüzdeki yerel seçimlerde büyük bir başarı oranı yakalayacaklarına inandıklarını anlatarak, aday adayı olarak müracaatını yapan Osman Samsunlu’yu tebrik etti, başarılar diledi.

Belediye Başkanı Aday Adayı Osman Samsunlu ise hep birlikte Çorum’da yeni bir hikayenin başlangıcını yazmak için buluştuklarını dile getirdi.

Samsunlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyeciliği herkes sadece plan yapmak ve bina yapmaktan ibaret sanıyorlar ancak biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak sosyal demokrat belediyeciliğinde şeffaflığın da ne demek olduğunu herkese göstermek, yaşatmak istiyoruz.

Tabi bu projelerimizi hazırlarken vizyonumuzu, misyonumuzu ortaya koymak da gerekiyor. Misyonumuz, adil, şeffaf, hesap verilebilir ve katılımcı bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile Çorum’u yönetmektir.

Vizyonumuz da hep birlikte Çorum’u tüm dünyada parmak ile gösterilecek sosyal demokrat belediyeciliğin örnek bir merkezi haline getirmektir.

Geçmişten aldığımız güç ile tüm yurttaşlarımıza ümit olacağız. Bugün değişim nasıl umutsuz olmamayı herkese gösterdiyse ülkemizin ve partimizin kurucuları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 100 yıl önce nasıl umutsuz olmamayı herkese gösterdiyse biz de geçmişimizden aldığımız güç ile tüm yurttaşlarımıza umut olacağız.

İşte bu vizyon ve misyon ışığında parti örgütümüzün gücüne inanan parti emekçilerimizle ve vatandaşlarımız ile birlikte Çorum’u yönetmek için Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Belediye Başkan aday adaylığımı huzurunuzda ilan ediyorum.

 Önümüzdeki yerel seçimler gelecek genel seçimlerin anahtarı olacak, hep birlikte çalışacağız hep birlikte başaracağız.

Çorum‘u elde edeceğimiz başarılar ile iktidarın değiştirilmesinde bir katkı da biz koyacağız en son yerel seçimlerde memleketimizin pek çok yerinde nasıl baharlar geldiyse yine baharlar gelecek, Çorum’da yeni baharlara merhaba diyeceğiz.

Size söz veriyorum yerel seçimleri aldıktan sonra önümüzdeki genel seçim sonuçlarının açıklandığı akşam hep birlikte yine burada toplanacağız ve bu baba evinde Atatürk’ün vasiyetini tutmuş, partimizi iktidar yapmış bu partinin evlatları olarak hep birlikte başaracağız.

Hikayemiz yeni başlıyor, Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapana kadar durmak yok, hep birlikte çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.”