Pegasus Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Nane’nin havayolu şirketlerinin bağlı olduğu IATA’da başkanlık koltuğuna oturmasının ardından, bir önemli gelişme de havayolu işletmelerinin en büyük üst kuruluşu Uluslararası Havalimanları Konseyi’nde (ACI World) gerçekleşti.

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen ACI Europe Genel Kurulu’nda, İGA CEO’su Çorumlu hemşehrimiz Kadri Samsunlu, ACI World Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. Samsunlu, 185 ülke ve bölgede faaliyet gösteren, bin 950 havalimanını bünyesinde barındıran ve 717 üyesi bulunan bir yapıda yönetim kurulu üyesi olan ilk Türk oldu. Daha önce ACI Europe’un yönetim kurulu üyesi olan İGA CEO’su Kadri Samsunlu, son seçim ile birlikte ACI World’de dünya havacılığına yön verecek 28 kişilik yönetim kurulu arasında yer aldı. 
Kuruluşundan bu yana çok çeşitli ödüller kazanan İGA İstanbul Havalimanı, yalnızca içinde bulunduğumuz ay 5 ödüle birden değer görülmüştü. İGA’nın bu yıl gerçekleştirilen Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) “18th ACI Europe Awards” kapsamında ‘İnsan Kaynakları Mükemmellik Ödülü’ ve ‘Eko-İnonvasyon Ödülü’nün sahibi olduğunu belirtelim. İGA İstanbul Havalimanı ayrıca 40 milyon yolcu üstü kategorisinde de ‘Yüksek Övgüye Değer Havalimanı’ ilan edildi.

Kaynak: Dünya / Mustafa Kemal ÇOLAK