Çorum Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı Turgut Özal Konferans Salonu’nda Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında gerçekleştirildi.

Yılmaz, “12 Eylül’de yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’i buradan anıyoruz. Evet darbeler kötüdür. Lanetlerken darbelerin hepsini lanetlemek lazım. Senin darben benim darbem değil. Cumhuriyetin kurulduğu il günden beri halkın kendi kendini yönetmesine engel olan, bunun sağcısı, solcusu, alevis, sünnisi hiç fark etmez. İçerden dışardan hiç fark etmez.” Dedi.

Tuncay Yılmaz, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Eren’in Gezi Olayları ile ilgili kullandığı ‘Emperyalistlerin çocukları’ ibaresi hakkında, “Gezi bu ilkenin onurudur. Gezi bu ülkenin gençlerinin, sistemden baskı gören insanların biz de varız diye sesini yükseltmesidir. Yakılma, yıkılma kısmından bahsetmiyorum o kısımdan sonra sizinle aynı düşüncedeyim” ifadelerine yer verdi.

Yılmaz konuşmasında halk ekmeğe yapılan zammı eleştirerek “Amaç ve gayesi halka ucuz ekmek getirmektir. Fırınların aşırı zam yapmasının önüne geçmektir. Ama geldiğiniz günden beri girdi maliyetlerini bahane edip ekmeğe iki kez zam yapıldı. CHP Belediye Meclisi olarak dar gelirli aileleri düşünerek zamlar geri çekilmelidir. Bununla birlikte halk ekmek büfelerinin yetersizliği nedeniyle kuyruklar oluşuyor. Gündeme geldi. Halkı ekmek kuyruklarında bekletmemek için halk ekmek büfelerinin çoğaltılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yılmaz, “Halk ekmeğin elinde kalan bayat ekmekleri serbest piyasadan Çorum Belediyesi üç teklif alarak yine kendi Halk Ekmek’ten bayat ekmekleri para ödeyerek aldığı ve hayvan barınağına gönderdiği ibaresine rastlamıştık. Çok enteresan. Hak ekmek Çorum Belediyesi’nin hayvan barınağı Çorum Belediyesi’nin ama bizim belediyemiz kim daha ucuz para verirse biz hayvan barınağına oradan ekmek alacağız diye bir nevi halk ekmeğe karınca kararınca para aktarmış oluyoruz” dedi.

Yılmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Dikiciler Arastası restorasyonu ile ilgili bir eleştiride bulunduk Belediye Basın Birimi’nden tarafımıza açıklama yapıldı. Bundan sonra sorularımızı belediye yönetimine değil, belediye basın birimine soracağız. Bir belediye meclis üyesi şehirde her şeyi en iyi derecede bilmek zorunda değil ama bir idareci işini iyi yapacak insanlarla çalışmak zorundadır. Biz bundan sonra sorularımızı Belediye Basın Birimi’ne ve Sayın Başkanın tanıtım organı olan Çorum Web TV’ ye soracağız. BELTAŞ ile ilgili üç defa soru sorduk. Hiç cevap alamadık. BELTAŞ’ın çalışan sayısı kaçtır? Gelir gider bilançoları kamuouyuna açıklanmalıdır. BELTAŞ’ın devir kurum kuruluşlarına, resmi veya özel bankalara borları var mıdır? Kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz

Bir husus daha var. Çorum Belediyesi’nin bir voleybol takımı vardı. 1.Lige davet edilmişti. Siz göreve geldikten sonra ödenek yetersizliğinden takımı kapattınız. Aradan iki yıl geçti şimdi yeniden takım kuruyoruz. İyi mi yapıyoruz. Bu şehir sporda olmalıdır. Bütçe adil kullanılmıyor dediğimizde biz eleştiriliyoruz. 1. Lig’ de oynayacak takımı kapattık. Sonra ikinci ligde oynaması için takım kurmak için para harcıyoruz ” dedi.