Coşgunsu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Her fırsatta yatay mimariden bahseden Sn. Belediye Başkanımız bu görseli başka bir yerden kopyala-yapıştır yöntemi ile mi almıştır, yoksa Çorumlu'nun malı dediği bu araziyi zengin mutlu bir azınlınlığa peşkeş çekme niyeti ile mi hazırlamıştır?
Çorumlu'nun malı yine Çorum halkının olacaktır. Bu bölgenin 3-5 yandaşa peşkeş çekilmesine asla müsade etmeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.


ÇORUM'UN TANITIMINI YAPAMADIKLARININ GÖSTERGESİ
Gelecek Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı İsmail Barış Coşgunsu, TV 8'de yayınlanan yarışma programında 'Hangi şehir daha kalabalık' sorusuna Yozgat cevabının verilmesini manidar bularak, kentin tanıtımının yetersizliği üzerinden isim vermeden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti iktidarının yerel temsilcilerine yüklendi.

İşte Türkiye’nin en zeki şehirleri İşte Türkiye’nin en zeki şehirleri

Coşgunu yaptığı açıklamada, "Son döneminde 'Gerçek Belediyecilik' sloganı ile 2. defa göreve talip olan, 20 yılı aşkın süredir bu koltukları işgal eden aynı siyasi görüşün, güzel Çorumu'muzun tanıtımını yapamadıklarını ispatıdır. Yazık kaybolan yıllarımıza.

M.Ö. 6000'li yıllara dayanan geçmişi, Hitit medeniyetinin başkenti kadim Çorum Şehrimiz 111.839 fark ile Yozgat'tan daha kalabalık bir şehirdir. Bu sorunun cevabının biran önce düzeltilmesini istiyoruz"dedi.