Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, TÜGVA Çorum İl Temsilciliği’nin yaklaşık 10 gün önce başlattığı Yaz Kursları’nı ziyaret etti.

TÜGVA tarafından  6 ayrı noktada düzenlenen yaz okullarında eğitim gören 900’e yakın öğrenci bulunduğunu belirten Başkan Aşgın, gençlerin burada Kur'an-ı Kerim eğitiminden adab-ı muaşerete, geleneksel okçuluktan yüzme kurslarına kadar dolu dolu eğitim aldığını ifade etti. Aşgın, ziyaretini TÜGVA'nın yaz okulu açtığı Necmettin Erbakan İHO'ya gerçekleştirdi. Gençlerle birebir ilgilenip Kur'an-ı Kerim okuyan Aşgın gençlere dondurma ikram etti. Belediye Başkanını coşkuyla karşılayan gençler Aşgın'ı ezgilerle ve Hadis-i şeriflerle karşıladılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da, ‘Yaz Kurslarının yıldızı TÜGVA’ paylaşımı yaparak, “Kur’an, ilmihal , hadis ve âdab-ı muaşeret eğitimi yanında okçuluk, yüzme, basketbol gibi sporlar ile çocuklar yaz mevsimini en güzel bir şekilde değerlendiriyor.” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tügva Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı "Belediye başkanımıza yaz okulumuza gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Gençlerimiz için de güzel bir tecrübe oldu. Türkiye Gençlik Vakfı Çorum İl temsilciliği olarak 6 okulda 900 kadar gencimizle yaz okulumuz devam ediyor. Gençlerimiz hem dinimizi öğreniyor hem de sportif faaliyetler ile zinde kalıyorlar. Gençlerimiz bizim için çok önemli. Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimizi böylesine güzel çalışmalarda buluşturduğumuz için Rabbimize sonsuz kere hamd ediyorum. Cumhurbaşkanımızın 2023,  2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda gençlerimizle beraber tüm gücümüzle ilerliyoruz. Gençlerimizin olduğu her alanda varız."