Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu,Türk Silahlı Kuvvetlerinin 9 Ekim 2019 tarihinde Fıratın doğusu yani güney sınırımıza başlatılan Barış Pınarı Harekatına tam destek verdiklerini belirtti.

Aşutoğlu, “Bütün gönlümüzle, kalbimizle, gerekirse bedenimizle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız.Türkiye sınır güvenliğini sağlamak asıl amacı ile siyonizme hizmet için Türkiye düşmanlarının oluşturduğu terör koridorunu ortadan kaldırmak, bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Barış Pınarı Harekatını başlatmıştır.Tarihi boyunca Hakkın Adaletin ve mazlumların yanında olan Türk Milleti masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalamazdı ve beklenemezdi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ile başlayan ve bugünde Barış Pınarı Harekatıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermekte ve aynı zamanda da sivillerin ve masumların korunmasına azami dikkat göstermektedir” dedi.

“Dünyanın en güçlü ve bilinçli hareket kabiliyetine sahip kahraman Türk daha fazla kayıp vermeden zaferle döneceğine inancımız tamdır” ifadelerine yer veren Aşutoğlu, “ Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda yine tek ses ve tek yürek olmuştur. Bu birlikteliğe her zamankinden bugün daha çok ihtiyacımız var. Ülkemizde iktidar ve muhalefet bilinen hain parti hariç tüm siyasi partilerimizin birlikte hareket etmesi ayrı bir sevinç kaynağıdır. Barış Pınarı harekatı hiç kuşkusuz bölgeye huzur getireceği gibi terör örgütlerine ve küresel güçlere büyük bir mesaj olacaktır.

Sivil toplum örgütü olarak esnaflarımız adına bütün gönlümüzle kalbimizle gerekirse bedenimizle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız.Allah Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın. Yar ve yardımcısı olsun” açıklamalarında bulundu.