Çiftçi, “Aziz ve necip milletimiz 1071'den bu yana kutlu, mukaddes ve muazzez davanın sancaktarı olmuştur ve arkasında kahramanlıklarla dolu şanlı bir mazi bırakmıştır. 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi de, işte bu kutlu davanın ve şerefli tarihimizin mihenk taşlarından birisidir.30 Ağustos’ta tarihe altın harflerle yazılan zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

“Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin de müjdesi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır” diyen Mustafa Çiftçi, “Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakarlık ve cesareti göstermeye hazırdır.

Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yılını tebrik ediyor, şanlı zaferin başkomutanı Gazi Paşa’yı, İstiklâl Savaşımızın tüm komutanlarını, Mehmetçiklerimizi, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” açıklamalarında bulundu.