Biyoçeşitlilik izleme programında olan kara akbaba fertlerinden 30 civarında bireye rastlanırken, izleme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Türkiye'deki yırtıcı kuşların en irisi olan Kara Akbabaların Avrupa'da, İspanya'dan sonra en büyük popülasyonun Türkiye'de olduğu ve 50-200 civarında çift tahmin edildiği öğrenildi.

Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Çorum'da biyoçeşitlilik izleme programında olan kara akbaba fertlerinden 30 civarında birey tespit edildiğini belirterek, izleme çalışmalarının devam ettiğini paylaştı.

Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, "Kara Akbaba, Türkiye’deki yırtıcı kuşların en irisidir. Koyu kahverengi tüy deseni ile diğer Akbaba türlerinden kolaylıkla ayrılır. Dünyadaki on beş Akbaba türünden biri olan Kara Akbaba’nın ortalama kanat açıklığı erkek bireyde 255 santimetre, dişi bireyde 295 santimetre, ortalama uzunluk (gaga – kuyruk) erkek bireyde 100 santimetre, dişi bireyde 110 santimetre ve ağırlıkları ise erkek bireyin 7 -11,5 kilogram, dişi bireyin 7,5 -12,5 kilogramdır" dedi.