Yılbaşı nedeniyle Çorum’da bir dizi tedbirler alındı. Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada 31 Aralık günü ve gecesinde güven ve asayişin sürdürülmesi hususunda ek tedbirlerin alınması için güvenlik güçleri ve yerel yönetimler ile birlikte hazırlıkların tamlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre bu kapsamda;

“Polis, jandarma, 112, AFAD, itfaiye, zabıta, çevre sağlığı ve il sağlık kuruluşlarımız, görevli kurumlar bütün ekipleri, valilik koordinasyonuyla görev başında olacak.

Sabit yol arama ve kontrol noktaları, AVM’ ler, ulaşım ağları, minibüs, otobüs hareket yeri, durak ve güzergâhlarında özel güvenlik ve trafik tedbirleri alınacak.

Şehir içi ulaşım tedbirleri en üst seviyeye çıkarılmış, ticari araç sürücülerine yönelik denetim ve uygulamalar sıklaştırılmıştır.

Tüm ekipler, koordinasyon içerisinde; yeni yıl kutlamalarının yoğun olması beklenen eğlence mekânları, kamusal alan ve meydanlarda kontrol ve denetimler aralıksız devam ettirecekler.

Acil hallerde vatandaşlar; 110 İtfaiye, 112 Sağlık, 155 Polis, 156 Jandarma, 159 Karayolları, 186 Elektrik, 187 Doğalgaz arıza İhbar Hatlarını arayan vatandaşlara gerekli bilgilendirme, yardım ve kolaylıklar sağlanacaktır.

Alınan tedbirler; Valiliğimiz Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkez’imizde(GAMER) takip ve koordine edilecektir.

2020 yılının; ülkemize, Çorum’umuza ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.