Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, iki el motorlu araç ticaretiyle uğraşan galericiler ile konut satış ve kiralanması ile uğraşan emlakçılara yetki belgesi uyarısı yaptı.
Çorum Valiliği aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada oto galericilerin 31 Aralık 2019, emlakçıların ise 5 Aralık 2019 tarihine kadar yetki belgesi alması gerektiğini hatırlatan Fikret Yıldırım, açıklamasında halen bu belgeleri almayan esnafa kuruma başvurmaları çağrısında da bulundu.
Ticaret İl Müdürü Yıldırım yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkâr işletmelerinden, ticari faaliyetlerini taşınmaz ticareti ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden/edecek olanların, Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılarak 13,02.2018 tahin ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelik ile 06.06.2018 tarih ve 304442 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren taşınmaz ticareti hakkındaki yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması zorunlu kılınmıştır.
Söz konusu yönetmelikler çerçevesinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti için 31 Aralık 2019, taşınmaz ticareti için ise 5 Aralık 2019 tarihi itibariyle yetki belgesi bulunmayanların faaliyetlerine devam edemeyeceği ve mağduriyet yaşamamaları adına belirtilen tarihlerden önce Ticaret İl Müdürlüğü ile irtibata geçerek yetki belgesi almaları gerekmektedir. Taşınmaz ticaret ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti konusunda faaliyet gösteren işletmelere saygıyla duyurulur” dedi.