Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çorum Şube Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB ödemelerinde yeni girişimcilere öncelik tanıdıklarını söyledi.
Girişimcilik eğitimlerine katılarak sertifika alan ve işyeri açan yeni nesil esnafa KOSGEB olarak finansmana erişimde karşılaştıkları zorlukları bildikleri için öncelik tanıdıklarını belirten Dursunoğlu, özellikle imalat sektörü ile ilgili iş fikri olan girişimcilerin İş-Kur’a müracaat etmelerini istedi.
KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ı ziyaret ederek, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile girişimci sayısının artırılması için işbirliğine gittiklerini hatırlatarak, düzenlenecek girişimcilik kurslarına katılarak kendi işini kuran yeni nesil esnaf ve sanatkarlara 30 bin TL'si geri ödemesiz, 70 bin TL'si de geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin TL limitli 'KOSGEB Yeni Girişimci Desteği' kullandırılacağını kaydetti.
Sürdürülebilir kalkınma için girişimcilerin tüm gücünü kullanmak ve başarılı işletmelerin kurulması için destek mekanizmaları kurmanın gereklilik olduğunu vurgulayan KOSGEB Çorum Şube Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “Ülkemizde yeni kurulan işletmelerin finansmana erişimde karşılaştıkları zorluklarını bildiğimiz için 2010 yılında başlatılan KOSGEB Yeni Girişimci Desteği, girişimcilerin işletme kuruluş döneminde yaşadıkları sıkıntıları aza indirmek için verdiğimiz bir destek niteliğindedir. Bu kapsamda, girişimcilere verdiğimiz hibe desteğini 27 bin TL’den 30 bin TL’ye çıkarttık. Geri ödemeli destek limiti olan 70 bin TL’yle birlikte bu desteğimiz 100 bin TL’ye çıkmıştır. Yeni Girişimci Desteğinde, destek oranı 1. ve 2. bölgeler için % 60, 3. ve 4. bölgeler için % 70’tir. Kadınlar ve özürlüler için bu oranlar (+) %10 olarak uygulanmaktadır. Girişimcilerimizin bu desteğe başvurabilmeleri için eğitim sürecini tamamlamış olmaları ve kabul edilebilir bir iş planı sunmaları gerekmektedir” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise, KOSGEB’in yeni nesil esnafa sağladığı girimcilik desteği ile Türkiye’de işsizliğin azalacağı gibi istihdamın da artacağını ifade etti. Girişimcilere seslenen Kılıç, KOSGEB’in hibe desteği fırsatını kaçırmamalarını ve yeni iş fikri olan tüm girişimcilerin İş-Kur’a müracaat ederek iş fikirlerini sunarak girişimcilik eğitimlerine katılmalarını istedi.
Ziyarette Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ da hazır bulundu.