Toplantıda Tuncay Yılmaz’ın Çorum’da olası bir depremde halkın başına gelebilecekleri anlattığı konuşmada “ Lozan evler, Bahar Caddesi Yeni kent Buhara evler gibi toplu konut siteleri için kentsel dönüşüm projeleri düşünüyor musunuz? Yoksa yıkıldıktan sonra mı çalışma yapacaksınız ve Çöplü, Çepni, Devane bölgesinin jeolojik zemin analizleri yeterli midir? Yeni İmar planları açılırken jeolojik olarak sağlam zeminler mi, siyaseten sağlam zemnler mi tercih ediliyor” sorusu üzerine Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat veTuncay Yılmaz arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Bu konuları asla siyaset malzemesi yapamayız. Lozan’da bizim Bahçelievler’de bizim Çepni’de bizim. Biz hep birlikte biziz. Geçen Sene Çevre ve Sehircilik Bakanlığı incelemeler yaptı. Kale Mahallesi’nin kentsel dönüşümü ilan edilecek. 18 yıldır ülkeyi AK Parti yönetiyor ama daha önceki siyasi yönetimlerde alınmış kararlarda var. Kesinlikle siyaset için söylemiyorum. Hiçbir vatandaşımızın çocuğumuzun burnu kanamasın. Devlet elinden gelen bütün mücadeleyi veriyor bununla ilgili. Deprem yönetmelikleri bunun için var. Deprem ülkemizin bir gerçeği, siz ilim ve fene göre bir takım tecrübelerle bunu önlemeye çalışırsınız. Ama bu afettir. Tedbirler alınır ama yerin altından gelene bizim müdahale etme şansımız var mıdır? İmar planları kentsel dönüşüm için çalışmalar yapılıyor. Nazım İmar Planı için çalışmalar yapıyoruz. Sorumlulukları yerine getirmek bölge ayırt etmeksizin bizim görevimizdir” dedi.

AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı İsmail Bölükbaş, ortamı sakinleştirmeye çalışarak, konuşmalar yapılırken mahalleler arasında ayrımcılık iması yaratarak konuşulmaması hakkında uyardı. Ayrıca beelediye olarak deprem konusunda çalışmaların yapıldığına ve bina sakinlerinin de bu konuda sağduyu olması gerektiğine değindi.