Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erkan Özbal gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Özbal yaptığı konuşmada, “Öncelikle 6 Ekim İstanbul'un kurtuluş gününü en kalbi duygularımla kutluyor bu vesile ile Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Ayrıca; Ermenistan'ın Azerbaycan'a yapmış olduğu ve halen devam ettirdiği insanlık dışı saldırıları, Şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına şiddetle kınıyor, ahlaksızca yapılan bu işgalin bir an önce sonlandırılmasını diliyorum” dedi.

Özbal, “Belediye Meclis Üyeleri olarak bizler zaman zaman mahallelerimizi gezer Muhtarlarımızı ziyaret eder mahallelerimizin sorunlarını istişare edip gördüğümüz eksiklikleri gündeme getiririz. Bu bizim asli görevlerimiz arasındadır. Ulukavak Mahallemizin birçok sorunu olmak ile beraber atıl vaziyette bulunan harap olmuş, boş, yıkılmaya yüz tutmuş, bir kısmıda yıkılmış çok eski ama tarihi eser niteliği taşımayan mekruh yapılar ve ağırlıklı kullanılmayan konutlardan bahsetmek istiyorum. Kullanılmayan dedik ama belki de sahiplerinin bile unuttuğu Kahraman Çavuş Caddesinde - AKPINAR 2. 3. ve 5. Sokaklarda - Güneş Evler 5. Sokakta- Ölçek Sokak ve Ölçek 2. Sokakta bulunan ki adresleri çoğaltabiliriz, bu kullanılmayan mekanlarda aslında bir hareketliliğin olduğunu, bu hareketliliğin oralarda ikamet eden aileleri son derece rahatsız ettiğini, bölge sakinlerinin çok endişeli ve şikayetçi olduğunu gözlemledik ve dinledik. Bölge halkının özellikle hanım kardeşlerimizin bizlerden ve Belediyemizden öncelikli isteği bu nahoş ve bakımsız boş binalardan kurtulmak istemeleridir. Üzerimde de kalmasın size çok selamları var. Bu bahsettiğimiz bakımsız ve boş binalar sadece Ulukavak Mahallesi'nde değil Çorum'umuzun her köşesinde bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.

Özbal açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Her ne kadar görev ve yetki sorumluluğu belediyemizde olmasa da buradan Yedaş yetkililerine seslenmek istiyorum. Yukarıda belirttiğim gezmiş olduğumuz bölgelerdeki en büyük sorunlardan birisi de elektrik direklerinin binanın dış yüzeyi ile yapışık vaziyette olmasıdır. Elektrik tellerinin neredeyse çamaşır ipi olarak kullanabilecek yakınlıkta bulunmasıdır. Merdivenden çıkmak yerine 3. kata elektrik direğinden çıkılabilmektedir. İşin şakası bir yana bu durum büyük bir risk oluşturmakta olup bu sorunun bir an önce çözüme ulaştırılması hayati önem taşımaktadır. Buradan İlgililere seslenmek istiyorum. Lütfen bu sorunları ivedilikle çözünüz.

DİLENCİLERE ÇÖZÜM BULUN!

Bir başka konu ise dilenciler. Şehrimizin her yerinde, son zamanlarda Saat Kulesinin etrafında, Gazi ve İnönü Caddelerinde sıkça görülmektedir. Lakin özellikle gözlemlediğimiz ve bize gelen bilgiler doğrultusunda Bahabey Caddesi, Fatih Caddesi ve Dr. İlhan Gürel Caddesi gibi insan kalabalığının olduğu yerlerde bilhassa kadın kardeşlerimizin, arabadan inerken, markete cafeye girerken ellerinde küçük piknik tüpü olan şahısların rahatsız edici davranışlarına maruz kaldıkları görülmektedir. Kafelerde oturan hemşerilerimize yönelik bu insanlar, cafe içerisinde rahatsız edici boyutta para isteme, dilenme eylemi gerçekleştirmektedirler. İşyeri sahiplerinin uyarılarına rağmen bu eylemlerini devam ettirmektedirler. Bu konunun üzerine gitmenizi ve sorunu çözmenizi sizlerden istirham ediyoruz.

KAYKAY PİSTİ İSTİYORLAR!

Etrafımızda bulunan kaykaya gönül vermiş, heves etmiş, kay kayı bir spor faaliyeti olarak algılamış gençlerimiz, kardeşlerimiz bulunmaktadır. Onların Başkan amcalarına çok selamları olmak ile beraber Belediyemizden bir kaykay pisti yapılmasını istemektedirler. Bu sayede yollarda ve kaldırımlarda kay kay kullanmak zorunda kalmayacaklarını ve daha güvenli ortamlarda spor yapabileceklerini belirtmektedirler.”