Son günlerde Çorum Valiliği görevlileri olduklarını belirten şahısların, ilimizde hedef olarak seçtikleri esnaf ve vatandaşlarla irtibat kurarak Ramazan ayını da kullanarak dezavantajlı gruplara yardım yapılacağını söyleyerek para talep ettikleri bildirildi.
Çorum Valiliği'nin böyle bir kampanya ya da çalışma yapmadığının vurgulandığı açıklamada vatandaşlar, dolandırıcılara karşı uyarıldı.
Çorum Valiliği'nin konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:
"Son günlerde Çorum Valiliği görevlileri olduklarını belirten şahısların, ilimizde hedef olarak seçtikleri esnaf ve vatandaşlarımızla irtibat kurarak Ramazan ayı vesilesiyle dezavantajlı gruplara yardım yapılacağını söyleyerek para talep ettikleri yönünde duyumlar alınmıştır.
Valiliğimiz adı altında herhangi bir ‘yardım toplama’ uygulaması kesinlikle bulunmamaktadır.
Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması ve meydana gelen dolandırıcılık olaylarının önlenebilmesi için vatandaşlarımızın kendilerini arayarak kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle para isteyen şahıslara itimat etmemeleri, sebebi ne olursa olsun yardım isteyen çıkar amaçlı kişilere karşı duyarlı olmaları, bu gibi olaylarla karşılaşmaları durumunda en kısa sürede 155 Polis İmdat telefonuna haber vermeleri önem arz etmektedir."