Çorum Valisi Mustafa Çiftçi açıklamasında, “11 Haziran 1868’de “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” olarak kurulan Cemiyet 1877 yılında “Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti” adını almış, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile birlikte kuruluşun adı “Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti” olarak değiştirilmiştir. 1935 yılında kurumun ismi “Türkiye Kızılay Cemiyeti”, 1947’de ise “Türkiye Kızılay Derneği” olmuştur” dedi.

Mustafa Çiftçi, “Hilal-i Ahmer’den bugüne 153 yıldır geleneğini sürdüren ve varlığı ile daima iftihar ettiğimiz Türk Kızılay’ı, tarihten bugüne sürdürdüğümüz dayanışma kültürümüzün ve vakıf geleneğimizin en anlamlı tezahürlerinden biridir. Irk, din, dil, coğrafya farkı gözetmeksizin dünyanın farklı yerlerinde afetzedelerin, muhtaçların, yoksulların yardımına koşan Türk Kızılay’ı, milletimizin vicdanını, hoşgörüsünü hakkıyla temsil ederek Türk insanının sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış hali olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Çiftçi, “Kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası alanda her şartta mağdur olan insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hiçbir ayrım gözetmeyen Türk Kızılay’ı, üstlendiği görevi kurulduğu günden bu yana başarıyla yerine getirmekte ve yaptığı güzel hizmetleriyle halkımızın olduğu kadar dünya mazlum ve muhtaçlarının da gönlünde taht kurmaktadır.

Felaketlerden ve savaşlardan uzak barış ve huzur dolu yarında hep birlikte var olabilmek ümidiyle, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan bu ulvi görevi üstlenen Türk Kızılay’ının değerli yönetici ve çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası’nı kutluyor, bu faaliyetlerin yürütülmesinde emeği geçen tüm hayırseverlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.