Ziyarette ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, ÇORİMDER Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Külcü ve Öğrenciler yer aldı.Ziyarette bir konuşma yapan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, öğrencilere kendi bilgi birikimi ve tecrübelerini örneklerle anlattı.

VALİ ÇİFTÇİ, ÖĞRENCİLERE KENDİSİNİ ANLATTI

Konuşmasına üniversite hayatına yeni başlayan öğrencileri tebrik ederek başlayan Vali Mustafa Çiftçi, bilgi birikimi ve tecrübelerini, kendi yaşamından örnekler vererek öğrencilerle paylaştı.

Vali Çiftçi, öğrencilere gelecekteki meslek hayatlarında neler yapmaları gerektiği ile ilgili tecrübelerini de aktardı.

“1 DAKİKANIZI BİLE BOŞ GEÇİRMEYİN”

Öğrencilerden bir dakikalarını bile boş geçirmemelerini isteyen Vali Çiftçi, Rus Yazar M. Dostoyevski’nin “ Eğer yeniden dünyaya gelme imkanım olsaydı saniyelerin bile nabzını tutardım.” sözünü hatırlatarak, bazen geriye dönüp hayatını gözden geçirdiğinde yarım asırlık geçmişinde bu manada daha iyi değerlendireceği zaman dilimlerinin olduğunu, fakülte hayatının da bunlardan bir bölümünü oluşturduğunu kaydetti.. Sizlere tavsiyem önümüzdeki günlerde üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak, hocalarınız size bazı kitaplar ve notlar tavsiye edeceklerdir. Sizler sadece bu kitap ve ders notları ile yetinmeyin, başka kaynaklarla da kendinizi takviye edin, yetiştirin” dedi.

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesine Kaymakam olmak için kaydolduğunu kaydeden Vali Çiftçi, gençlere hedeflerini belirlemelerini ve ideallerinin peşinde koşmalarını öğütledi.

Öğrencilik yıllarında birisinin kendisine, “istikbalde sen vali olacaksın” deseydi buna ihtimal vermeyeceğini, ancak idealini gerçekleştirmek için öğrencilik hayatının bir saniyesini bile boşa geçirmek istemeyeceğini ifade eden Çiftçi, şimdiki aklım olsa vizeler, finaller bitip, okullar tatil olsa dahi, ben tatil bile yapmazdım” diye konuştu.

“ İLERDE BU MAKAMLARDA SİZLER OLACAKSINIZ”

20-25 yıl sonra ülkemizde bu makamlarda şimdiki öğrencilerin olacağına işaret eden Vali Çiftçi, “ İçinizde Vali, Kaymakam, Avukat, Hakim, Savcı, Öğretmen gibi meslekleri olanlar olacak. İnşaAllah hepiniz güzel yerlerde olacaksınız. Bunun için bu dönemlerinizi iyi değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Şimdi kendinize yatırım yapma döneminiz, en verimli çağlarınız, hiç birinizin şu anda gelecekle ilgili bir kaygısı yok, anne ve babanızdan gerekli finansmanı sağlıyorsunuz. Sizin şu anda tek düşünceniz olmalı; o da dört dörtlük öğrencilik yapmak. Bunu da en güzel şekilde, kendinize en faydalı bir biçimde yapmanız lazım” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden çok çalışmalarını, bol bol kitap okuyarak vakitlerini geçirmelerini isteyen Vali Çiftçi, “Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir.” sözünü hatırlattı. Öğrencilik yıllarının insana uzun gibi gelse de hayatın çabuk geçtiğini, zamanın su gibi akıp geçtiğini söyledi.

“HAYATIN ASIL ZOR KISMI OKUL BİTTİKTEN SONRA BAŞLIYOR”

Hayatın asıl sıkıntılı kısmının okul bittikten sonra başladığına işaret eden Vali Çiftçi, “Ailelerin beklentisi, okul bittikten sonra bir işe yerleşip, ayaklarınızın üzerinde durmanız, ekonomik bağımsızlığa kavuşmanızdır. Okuldan mezun olduktan sonra bir işe girmek o kadar da kolay olmuyor. Bu dönemlerden sizler de geçeceksiniz. Bu yüzden bu dönemi ne kadar kısa sürede atlatırsanız, hayatınıza yön vermeniz o kadar kolaylaşacaktır. Onun için baştan işi sıkı tutmanız lehinize olacaktır” dedi.

Öğrenciler ise, Vali Mustafa Çiftçi’nin kendilerini kabul etmesinden ve mesleki tecrübelerini paylaşmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, Vali Çiftçi’ye kendilerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkürlerini ve hediyelerini sundular.

“ÇORUM İNSANI ÇOK SICAK KANLI”

Öğrenciler tarafından kendisine sorulan soruları cevaplandıran Vali Çiftçi, “Çorum hakkında daha önce ne düşünüyordunuz, şimdi ne düşünüyorsunuz ?” sorusuna, önceden kafasında çok farklı bir Çorum şablonu olduğunu belirterek “Çorum’un toprak ve makina sanayiinde ne kadar çok geliştiğini göreve başlayınca gördüm. Tarih ve Tarım kenti olan Çorum’un sanayide bu kadar çok gelişmiş olması, bazı sektörlerde Gaziantep ve Konya’yla rekabet etmesi beni çok etkiledi ve kafamdaki Çorum izlenimini çok kısa sürede atlattım” diye konuştu.

Çorum’un sokak ve caddelerindeki temizlikten çok etkilendiğini ifade eden Vali Çiftçi, “ Bizim mesleğimizde birisi başka bir yerde göreve başladığında 6 aydan önce oraya intibak sağlayamaz, ama ben Çorum insanının sıcakkanlığından ve hüsnü kabulünden dolayı 1-2 ay içerisinde kendimi bu coğrafyanın insanı gibi hissetmeye başladım. Çorum insanının candan ve sıcakkanlı olması benim buraya çabuk alışmama yardımcı oldu” dedi.

BOYRAZ, “ BU GENÇLERİMİZLE BİZLER GURUR DUYUYORUZ”

Öğrencileri kabul etmesinden dolayı Vali Çiftçi’ye teşekkür eden ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, “Samimi ve içtenlikte öğrencilerimizin sorularına cevap verdiniz. Bugün devletimizin dünya ölçeğinde durduğu yer çok çok iyi bir konumda. Bu bir kazanımdır. Bizler bu kazanımların devamı için bu gençlere daha çok çalışmaları konusunda uyarılarda ve tavsiyelerde bulunuyoruz. Bizler bu gençlerle gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en güzel okullarına gidip, şehrimizi ve mezun oldukları okullarını en iyi şekilde temsil edecekler. Bunun için onlara, onları yetiştiren ailelerine, okullarındaki öğretmen ve idarecilerine, sahip çıkan siz kıymetli büyüklerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Ziyaret, günün anısına hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.