Dün Çorum'da Buharaevler Mahallesi'nde bir tarlada patileri olmadan cansız bir şekilde tarla kenarında kediyi bulan Muzaffer Önsöz, "Son zamanlarda kadınlar kocalarını eve bağlamak için bir büyü yaptırıyorlarmış ve bunun için kedileri kullanıyorlarmış diye duydum" demişti.
Yaşanan vahşet olayının Çorum ve ülke gündeminde geniş yer bulmasının ardından açıklama yapan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kedi de herhangi bir kesik izi bulunmadığı ve araç çarpması sonucu kedinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Bugün gerçekleşen Çorum İl Genel Meclisi toplantısında gündem dışı söz alarak yaşanılan bu olayı gündeme taşıyan CHP Çorum İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal, Vali Mustafa Çiftçi'nin açıklamalarının tatmin edici olmadığını ifade etti.
Araç çarpması ile bir kedinin 4 patisinin kopmayacağını söyleyen İlhami Türksal, arabanın altında kalan bir kedinin nasıl 4 patisi birden kopuyor? Hadi araba çarptı diyelim tarlaya bu kedi nasıl geldi? diye sordu.
Çorum İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal ayrıca meclise bir önerge sunarak, Çorum'da sokak hayvanlarının koruma ve rehabilite çalışmalarıyla ilgili meclisin araştırma yapmasını talep etti.