Yaklaşık iki haftadır afet bölgesinde bulunan ve koordineyi sağlamak ile görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi sosyal medya hesabından izlenimlerini paylaştı.

“Afet bölgesi Sinop/Türkeli ilçesine Koordinatör olarak görevlendirilmemin üzerinden 12 gün geçmiş” diyen Vali tespitlerini şöyle sıraladı:

1) İlk geldiğimde ilçemizin diğer ilçelerle ve illerle bağlantısı kesilmiş, tabir-i caizse ilçe bir adaya dönüşmüştü. Yurt dışından gelen gurbetçilerin ve İstanbul’dan gelen insanımızın en büyük isteği ilçe dışına çıkabilmekti. Bu amaçla Çanakkale’den feribot geldi, isteyenler Türkeli’nden İnebolu’ya arabalı vapurla geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın talimatıyla Türkeli/Çatalzeytin (Kastamonu) arasında karşılıklı helikopter servisi başladı, helikopter bir taksi gibi iki ilçe arasında yolcu taşıdı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız çıkarma gemisi gönderdi, Abana’dan (Kastamonu) ihtiyaç duyduğumuz iş makinaları ve araçlar denizden nakledildi.

Türkeli/Ayancık/Sinop yolu karayolları ekiplerimiz ve Y&Y firmasının gayretli çalışmalarıyla kısa sürede ulaşıma açıldı, böylece ilçede büyük bir ferahlama oldu.

Kısa bir süre sonra, selde yıkılan Türkeli/Çatalzeytin (Kastamonu) köprüsünün yerine Karayolları teşkilatımız tarafından iki ilçe arasında geçici yeni bir köprü yapıldı, ulaşım daha da rahatladı.

Enerjisi olmayan köylere helikopterle jeneratör sevk edildi, elektrikleri verildi.

Hasar tespit çalışmalarımız, zarar tespit çalışmalarımız ve zirai ürün zarar tespit çalışmalarımız bir hafta içinde hızlıca tamamlandı.

Köy yollarını açma çalışmalarımız başlayıncaya kadar ulaşım sağlayamadığımız köylerimizin ekmek ve su ihtiyaçları yine helikopterle tedarik edildi.

Özellikle Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Belediyelerimiz ile Diyarbakır Valimizin gönderdiği araç ve ekipman desteğiyle kısa sürede 33 köy ve 128 mahallemizin yollarını açtık, altyapı hasarlarını giderdik.

Şu anda Türkeli’nde tam 86 araç ve personeli, hayatın normale dönmesi için günlerdir fedakârca çalışıyor.

Son söz: Geçen gün köy ile mahalle arasındaki yol çalışmalarını incelemek için gittiğim Satı köyünde bir vatandaşın sohbet anında söyledikleri: Ben kırk yıl Almanya’da çalıştım, böyle bir çalışma görmedim.

Ulaştığımız seviye açısından devletimizle ve milletimizle iftihar edebiliriz. Allah milletimizi/devletimizi daim eylesin.