Geçtiğimiz günlerde ise mama ve su kaplarının üzerindeki “Ülkü Ocağı” ibarelerinin söküldüğü ve küçük barınağın ise tamamen kaldırıldığı öğrenildi.

Asıl amacın canlıların yaşamının sağlanması gerektiği bir alanda, sokak hayvanlarının yararlanabileceği barınağın kaldırması ve kabın üzerinde yazan “Ülkü Ocağı” ibaresinden neden rahatsızlık duyduğu ise merak konusu oldu.

Pandemi sürecinde zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarının özel günlerinde ve zaman zaman da moral vermek amacıyla her zaman destek veren Çorum Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı’nın hayvanlar için yaptığı çalışmanın böyle bir tavırla karşı karşıya kalması ise olayın siyasi amaçlı olup olmadğını sorgulattı.

Çorum Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Tosik konuyla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Çorum Ülkü Ocakları olarak; geçtiğimiz ay şehrimizin belirli noktalarına soğuk kış şartlarını göz önünde bulundurarak sokak hayvanları için mama kapları ve hayvan barınakları bırakmıştık.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kampüsüne bıraktığımız mama kaplarının üzerindeki yazının söküldüğü, hayvan barınağınınsa kaldırıldığını öğrendik. Buradan hastane başhekimi ve yönetimine soruyorum sıkıntınız bu soğuk kış şartlarında sokakta kalan zavallı hayvanlarla mı? Yoksa sizi rahatsız eden Ülkü Ocakları yazısı mı?Bu konuyla ilgili hastane yönetiminden acil bir açıklama bekliyor aksi halde Ülkü Ocakları olarak kanuni yollarla her türlü hakkımızı kullanacağımızı belirtiyoruz.Şunu unutmasınlar Ülkücü Gençlik her alanda olacaktır. Her türlü sosyal faaliyet ile Türk Gençliğine örnek olmaya ve bu sığ beyinlilere rahatsızlık vermeye devam edecektir!” ifadelerine yer verdi.