Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Çorum ziyaretine Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'nın havaalanı teklifi damgasını vurdu. Ahlatcı, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Ahlatcı Holding işbirliğiyle Çorum'a yap, işlet, devret modeliyle havaalanı kazandırılabileceğini duyurdu. Ahlatcı'nın teklifine Ulaştırma Bakanı sıcak bakarken gözler Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi'nin vereceği desteğe çevrildi.

19. Dönem Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu da sosyal medya üzerinden havaalanı çalışmasına destek verdi. Türkoğlu, "Bende tüm mimarlık ve mühendislik ücretlerini hiçbir ücret almadan yapacağım ve yaptırmaya çalışacağım. Çorbada tuzumuz olur" dedi. Türkoğlu, daha öncede "Havaalanı inşaatında başından sonuna kadar mimar olarak, şantiye şefliği görevini hiçbir ücret almadan bedava yapmaya hazır olduğuma söz veriyorum. Yeter ki yapılsın” demişti.

Çorum'da 1994 yılında yapımına başlanan Çorum Havaalanı İnşaatı, dönemin Çorum Milletvekili Arslan Adnan Türkoğlu tarafından yatırım programına aldırılmıştı. Türkoğlu, havaalanı inşaatı ile birlikte Çorum Polis Okulunun da temelini attırarak yapım çalışmasını başlatmıştı. Türkoğlu'nun vekilliğinden sonra yatırımları devam ettiren olmayınca hem havaalanı, hem de polis okulu inşaatı yarım bırakılarak kaderine terk edildi.