Ekonomist Dergisi'nin bu yıl 16. kez düzenlediği "En Zengin 100" araştırması tamamlandı. Milyarlarca dolarlık servete sahip isimleri bir araya getiren sıralamada Sabancı'dan Doğuş'a, Koç'tan Ülker'e Türkiye'nin en zengin aileleri arasına Çorumlu iş adamları Avni Çelik 81. sıradan Ahmet Ahlatcı ise 87. sıradan girmeyi başardı.

Her yıl düzenlenen Türkiye’nin en zengin 100 kişisi ve ailesi sıralaması Ekonomist Dergisi’nin Kasım sayısında yayınlandı.

İstanbul’da faaliyet gösteren Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı, hemşehrimiz Avni Çelik bu yıl yine en zengin 100 listesinde bulunuyor. Geçen yıl 80. sırada olan Avni Çelik’in bu yıl bir basamak gerileyerek 81. sırada yer aldı. Avni Çelik, 500-750 milyon dolar varlığa sahip olanlar arasında bulunuyor.

Diğer yandan Çorum’un önde gelen iş adamlarından Ahmet Ahlatcı ise yükselişini bu yıl da sürdürdü. Geçen yıl, “Türkiye’nin 100 zengini” listesine 94. sıradan giren Ahlatcı 300-500 milyon dolar varlığı ile bu yıl 6 basamak birden yükselerek 87. sırada yer aldı. Her iki iş adamının da listede yer alması Çorum’u gururlandırdı.

Listede Koç ailesi 7 milyar dolar üstü serveti ile ilk sırada yer alırken, Sabancı ailesi 2. sırada yer alıyor.