Ziyarette Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Kastamonu'da meydana gelen sel felaketinde ki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Çiftçi, ''Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Fakat Devletimiz ve Türk milleti el ele verirse üstesinden gelemeyeceği bir zorluk yoktur. Devletimizin gücünü afet bölgesinde bir daha gördük, Allah devletimize zeval vermesin. Lakin selin gücünün de sınırları yoktur. Aslında afet değil insanlarımızı öldüren ihmaldir'' dedi.

Başkan İsmail Deli önce TÜRKAV'ın tarihçesi hakkında bilgi verdikten sonra TÜRKAV'ın misyonunun Türkiye Cumhuriyetini 2023 'e lider ülke olarak taşımak ve onu ilelebet payidar kılmak olduğunu ifade etti.

Çorum TÜRKAV'ın bir yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan İsmail Deli, Bingöl Karlıovadaki bir okula LGS hazırlık kitapları gönderilecek, AFAD il müdürlüğü ile görüşülüp Afet yönetimi ve arama kurtarma ile ilgili seminerler alınıp; TÜRKAV arama ve kurtarma timinin kurulabileceği, Orta Karadeniz Ajansı’ndan seminerlerin alınacağı, Kızılay'a toplu kan bağışında bulunulacağı, milli kültürü gelecek kuşaklara aktarmak için akademisyenleri Çorum'a getirileceğini, Güneydoğu da bir okul seçilerek İlimize davet edilip geziler düzenleneceğini,Doğu ile Batı arasında köprü kurulacağını, bunun yanında geçtiğimiz yıllarda yapılan faaliyetlerin tekrar edileceğini arz etti.

Vali Çiftçi ise faaliyetleri destekleyeceğini, yapılan nezaket ziyaretinden dolayı memnun olduğunu söyleyerek teşekkür etti.