Uzun yıllar boyunca Almanya’da emniyet teşkilatında ve basın birimlerinde çalışmış, Çorum’da ise gönüllü olarak her gün yüzlerce fotoğrafa can vererek kent arşivini güçlendiren Turgut Aydın, Yayla Haber Gazetesi’nde Foto Muhabiri olarak görev yapacak.

Küresel Gazeteciler Konseyi Çorum İl Temsilcisi ve Yayla Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, Turgut Aydın’a görevinde başarılar dileyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yayla Haber Gazetesi ailesinde katılmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Turgut Aydın ise, “Çorum’un ilk internet sitesi olan Yayla Haber Gazetesi’nde çalışmak benim için onur vericidir. Böyle güzel bir ortamda, kaliteli insanlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Başta Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş’a ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Birlikte Çok güzel işlere imza atacağız” dedi.

TURGUT AYDIN KİMDİR?

Çorum’da hemen hemen herkesin yakından tanıdığı Turgut Aydın, 1963’te Çorum’un Palabıyık Köyü’nde dünyaya geldi. Gurbetçi bir ailenin 2 çocuğundan biri olan Turgut Aydın ve ailesi 1967’de Türkiye’den Almanya’ya göç etti. Basın ve Halkla İlişkiler üzerine Almanya’da eğitimini tamamlayan Aydın, Frankfurt’ta Tercüman ve Hürriyet Gazetelerinin temsilciliğini yaptı. Daha sonra 1989 yılından itibaren Almanya’da emniyet teşkilatında olay yeri inceleme biriminde görev yaptı. Emekli olan Turgut Aydın, Türkiye’ye dönüş yaparak Çorum’a yerleşti. Turgut Aydın 2 çocuk babasıdır.