Ekmek ve su israfı ile mücadele yürüten Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Çorum’da örnek bir projeye daha imza attı. TİSVA yetkilileri Çorum Belediyesi’nden izin alarak şehre çok sayıda Giysi Toplama Kutusu kazandırdı.
“Kullanılabilir halde olan ancak kullanmadığınız bir giysinizle yoksul bir kadının kabiliyetini işe dönüştürebilirsiniz” sloganıyla hareket eden Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Çorum’un bazı işlek caddelerine giysi toplama kutuları yerleştirdi.
Çorum Belediyesi yetkilileri ise şehrin belirli noktalarını vakıf yetkililerine göstererek yer konusunda yardımcı oldu. Giysi Toplama Kutuları ile kullanılabilir nitelikteki her türlü giysi, tekstil ürünleri, oyuncak, ayakkabı gibi ürünlerin toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amaçlanıyor.
Kutulara bay, bayan veya çocuk kıyafeti, ayakkabı ve iç çamaşırları, çanta, kemer ve cüzdan gibi aksesuarlar, havlu, battaniye, yastık, perde ve nevresim gibi tekstil ürünleri, her türlü oyuncak çeşidi atılabiliyor. Kullanabilir durumda olan giysi ve aksesuarlarınızla sizde uzaklarda birilerinin umudu olabilirsiniz.