Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım ile birlikte Tarım Orman Bakanlığı üst düzey bürokratları ile çeşitli konularda görüşmek üzere Ankara'ya gittiler.

Çorum ekibi Bakanlık Strateji Başkanı Kerim Üstün’ ü ziyaret ederek uygulamayı düşündükleri projeler için mali destek talebinde bulundu. Strateji Başkanı Üstün Çorum'da teknolojik tarım projelerine büyük oranda katkıda bulunacaklarını ayrıca hayvancılık projesi kapsamında da destekte bulunacaklarının müjdesini verdi.

Ziyaret edilen Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker de tarım arazilerinde modernizasyon ve sulama desteklerinin Çorum için mümkün olduğunca fazla kullandırılacağının ve Genel Müdürlük olarak Çorum'daki dayanışmaya her zaman destek ve katkıda bulunacaklarının sözünü verdi. Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan Çorum tarımına ve çiftçisine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı görüşmelerinin çok faydalı ve verimli geçtiğini belirterek “Gayemiz ilimize daha fazla ne kazandırırız olduğunu beyan etti. Bunun için elimizden gelen gayreti her zaman sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.