Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar mesajında, “23 Nisan 1920 tarihi Anadolu topraklarında Türk milletinin yeni bir başlangıç yapmasının, yeniden ayağa kalkışının, emperyalist güçlerin vatan topraklarından barınamayacağının bir ilanıdır” dedi.

“TBMM sıradan bir kurum değil, Türk milletinin Anadolu topraklarında bağımsız bir şekilde var olma coşkusunun temsil edildiği milli ruhun ifadesidir” diyen Kenan Yaşar açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Okullardan gelen sıraların üzerinde gaz lambası ışıklarının altında Kurtuluş Savaşımızın rotasının çizildiği ilk meclisimiz millet iradesinin bu topraklarda sarsılmaz bir şekilde yerleşmesini sağlamış 1923 yılında kurulacak ve ebediyen yaşayacak olan Cumhuriyetimizin de temellerinin atılmasını sağlamıştır.

Milletimizin zor şartlar altında kurduğu ve her türlü şerre rağmen lekeletmediği meclisimizin şan ve şerefi yine bizlerin gelecek nesillerimize bırakacağı bir emanettir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi ise millet olarak çocuklarımıza verdiğimiz değerin bir tezahürüdür.

Bütün bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum”