Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, “Bu tanımlamanın amacı bir taraftan ermeni diasporasını sevindirirken asıl amacı ise ABD’nin uydu ülkesi olmaktan çıkan bir Türkiye’yi hizaya getirip , cezalandırarak eski Türkiye’de olduğu gibi ABD’nin ileri karakolu konumuna geri döndürme çabalarından birisidir.20 yıl öncesine kadar ABD’nin çıkarları ve emirleri doğrultusunda iç ve dış siyaseti yapak zorunda bırakılan emir alan uydu bir Türkiye varken son 20 yıldır kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi çıkarları ve menfaatleri için hareket edebilen, iç ve dış siyasetini kendisi belirleyip uygulayabilen bir Türkiye olduğundan bu gücü kırmak, büyümesini, gelişmesini engellemek için gerek ABD gerek, AB ülkeleri tek vücut olmuşlardır” dedi.

Yakup Alar açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

Osmanlının son dönemlerinden itibaren hep hasta bir Türkiye, talep eden, dilenen bir ülke ,iç sorunlarla uğraşan, sınır komşularıyla sürekli sorun yaşayan bir ülke olmasını ve dolayısıyla da muhtaç bir Türkiye her zaman için tercih edilmiş ve amaca yönelik olarak da siyaset yapılmıştır Sözde ermeni sorunu, PKK sorunu, etnik ve mezhepsel çatıştırma ABD ve AB’nin ürettiği sorunlar olup bu ülkenin tarihten gelen liderlik özeliğine kavuşmasının önüne geçmek için bu sorunları sürekli olarak gündemde tutmaktalar ve her geçen gün de artırmaktadırlar. ABD, Türkiye’yi kendi yörüngesinde tutmak için 1960 darbesini,1971 muhtırasını,1980 darbesini,28 şubat post moderne darbesini en son olarak da 15 temmuz darbe teşebbüsünü gerçekleştirmiştir.15 temmuz FETÖ darbesi hariç diğer tüm darbelerden istediği sonucu alarak kendine biat ettirmiş olan ABD ,15 temmuz darbesinde de amacına ulaşamayınca PKK’yı, HDP’yi, PYD’yi, IŞID’ı kullanmış, ekonomik ambargolar uygulamış, bunlardan da sonuç alamayınca bu defa muhalefet partilerini kullanarak amacına ulaşmak istemiştir. Bugüne kadar tüm ABD başkanlarının “büyük felaket” olarak adlandırdıkları olayı bu sene “soykırım “ olarak açıklamalarının temel sebebinin siyasi olduğu açıktır. Bu açıklamanın hiçbir hukuki ve bilimsel temeli bulunmamaktadır.

Tek amaç ; dik duran, dünya siyasetine yön veren, kendi ayakları üzerinde duran, ileri karakol olma konumunu reddeden Türkiye’ye diz çöktürmek ve eskiden olduğu gibi emir alan, hastalıklı, güçsüz ,bölünmeye karşı koyamayacak ,darbelerle hizaya getirilen ,sömürülen bir Türkiye hayalidir. ABD bu hayalini içimizdeki işbirlikçilerle birlikte gerçekleştirmektir. PKK terör örgütünün siyasi kanadı olan HDP bu amaca hizmet ederken CHP İstanbul il başkanının ve masum öğrenciler olarak tanıtılan Boğaziçi platformu ve her zamanki gibi Diyarbakır barosu da bu bildiriye destek verenler arasındadır. İstanbul ‘a “konstantiniye “ diyerek Ülkemizi bölmek amacını saklamayan ABD ve yerli işbirlikçilerine karşı birlik ve beraberliğimizi korumalı, milli konularda tüm siyasi partiler tek ses olup tepkileri sert olmalıdır.”