Yaşam Alanı Mimarlığı' felsefesini Çorum ve Çorum halkına sunan Ekrem Keçeli, Davos Yapı güvencesiyle yaptırdığı Nazlı Haus projesinde sosyal sorumluluk kapsamında binanın giriş kısmına yaptığı ahşap çeşme ve olukla, insanların yanı sıra sokak hayvanlarının su ihtiyacını giderecek bir bölümü de projeye ekledi.

Hayvanların bazı kesimlerce ötelendiği ve zarar verildiği bu dönemde yapı projesine böyle bir alanı inşa etmenin mutluluk verdiğini belirten Ekrem Keçeli, hayvanlara yönelik her türlü şiddeti kınadığını ve onlar için yeni projeler geliştireceğini kaydetti.

Ekrem Keçeli, “ Yazın hayvanlar su sıkıntısı çekiyor, kışın temiz su bulmakta zorlanıyorlar, projeye böyle bir çeşme ve oluk yaptırmanın onlara yararlı olacağını düşündüm. Su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bu alanı hayvanlara yarar sağlayacak dereceye getirmenin hem insani hem de toplumsal görevimiz olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Merhametin ve sağduyulu davranmanın bütün dillerde aynı olduğuna değinen Keçeli, “Sokak hayvanları doğanın döngüsü için önemli bir yer tutar. Biz binaları tasarlarken doğaya ve çevreye ait olan tüm detayları hesap ediyoruz. Sokak hayvanlarını herkes imkanları doğrultusunda mutlaka beslemelidir” dedi.