Ezel Müzik firmasından Ertan Koçak ve Bayram Serinci, Ali Ürün’e destek amacıyla sosyal medya üzerinden canlı yayında program yaptı. Program, yoğun ilgiyle izlenirken, Ali Ürün için destek veren vatandaşlar her geçen gün artıyor.

Canan – Bayram Ürün çiftinin çocukları 3 yaşındaki Ali Ürün’ün hayata tutunması ve yaşamını devam ettirebilmesi tamamen duyarlı vatandaşların ilgisine bağlı.

MİNİK ALİ’NİN AİLESİ YARDIM BEKLİYOR!

Ali Ürün, Sinop Boyabat’tan Canan ile Çorumlu Bayram Ürün çiftinin çocuğu…

Aile İstanbul Bahçelievler’de yaşıyor…

Ürün çiftinin 13 yıl gibi uzun süren tedavileri sonrasında 21 Ocak 2018’de dünyaya gelen çocukları Ali Ürün, ilacına kavuşabildiği sürece yaşayabilecek…

Ali, doğduğunda oldukça sağlıklı görünüyordu, ancak aile çocuklarının ilk 1 ay içinde diğer bebekler gibi hareketli olmadığını fark etti.

Günlerce süren tetkik aşamalarından sonra Ali'nin SMA tip 1 kas hastası olduğu anlaşıldı.

İlk 3 ay yoğun bakımda kalan Ali, daha sonra boğazında bir delikle ve makineye bağlı olarak ailenin kucağına verildi.

Ali, şu anda 3 yaşında ve SMA tip 1 ölümcül kas hastası.

Şimdiye kadar tedavi edilmediği için bu hastalık birçok bebeğin daha 1 yaşına gelmeden ölümüne neden oluyordu.

Şu an SGK ödeme kapsamında olan bir ilaç ile hastalık kökten tedavi edilmese bile, en azından hasta çocukların hayatta kalmasını sağlıyor. Bir anlamda hastalığın hızını kesiyor.

Anne ve babası için zorlu, bir o kadar da acı süreç başlamış oldu.

Aldığımız bilgiye göre; anne ve baba 24 saat Ali'nin başında nöbet tutuyor.

Kesinlikle yalnız bırakılamıyor ve her türlü bakımı özel çaba gerektiriyor. Bu yüzden evin bir odası adeta yoğun bakım haline getirildi Ali için (Solunum cihazı, bakım malzemeleri....) Ürün çifti, elektriğin kesilmesi, makinanın arızalanması, oksijen tüpünün bitmesi gibi nedenlerle kasları çalışmayan yavrularının tıkanıp boğularak ölmesinden korkarak, endişe içinde 3 yıl geçirdiler.

Ali, devletin sağladığı Spinraza ilacı sayesinde hâlâ aramızda ve bu ilaç bugüne kadar sağ kalmasını sağladı. Ancak bu ilaç da iyileştirmeyip sadece hastalığın ilerlemesini önlüyor.

Spinraza kriterlerine takılmazsa ilacını alıyor. Alamadığı zaman kazandığı yetilerini de kaybediyor.

GÜN GEÇTİKÇE KASLARI ERİYOR..!

Bu süreç ilerlerken SMA hastalarına yurtdışında Zolgensma isimli bir gen tedavisi uygulanmaya başladı. Şimdi Ali’nin, ailesinin bir umudu var.

Bu umut Zolgensma ilacına bağlı ve maalesef yurtdışında yapılıyor, üstelik ailenin tek başına karşılayamayacağı kadar da pahalı.

Ülkemizde 2020 Aralık ayında yurtdışı ilaç listesine giren bu ilaç henüz SGK ödeme kapsamında değil ve ülkemize getirilip uygulanan bir çocuk yok.

Bu ilacı Amerika 2 yaş altı çocuklara uygularken, Avrupa ülkeleri 13,5 kg altı çocuklara uyguluyor.

Şu ana kadar gönlü yüce insanlarımızın desteğiyle 20 yavrumuz çeşitli ülkelere tedaviye gitti ve hepsinin de iyi haberlerini almaktayız. Ali için de böyle bir şans varken, kilo sınırını aşmadan bu ilacı alması sağlanıyor, çünkü daha sonra kriter dışı kalacak ve belki de tedavi için hiç şansı olmayacak.

ALİ, İLACINA KAVUŞABİLDİĞİ SÜRECE YAŞAYACAK.

Belki bir gün ülkemizde de Zolgensma gen tedavisi uygulanacak, ama Ali için çok geç olabilir. Ali’miz bu ilacı aldığı zaman makineye bağlı kalmadan nefes alabilecek, yemek yiyebilecek, anne - baba diyebilecek, onlara sarılabilecek.

Ali Ürün'ün yaşaması hayırseverlerin desteğine bağlı. Ali, ilacına kavuşabildiği sürece yaşayacak.

Ali’nin durumu için daha detaylı bilgi almak veya yardımcı olmak isteyenler; baba Bayram Ürün’ün 0 539 247 37 91 nolu telefonunu arayabilir.