AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti olarak insanı merkeze alarak siyaset yaptıklarını, getirdikleri hizmetin temelinde insanın bulunduğunu belirterek, her açıdan sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirdiklerini söyledi.
AK Parti Çorum Teşkilatında düzenlenen bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Milletvekili Salim Uslu, bazı Müslüman ülkelerde meydana gelen olaylar nedeniyle bir yandan acı ve üzüntü yaşarken, bir yandan da Ramazan Bayramını idrak ettiklerini ifade etti. Uslu, önümüzdeki bayramlarda acı ve üzüntüden uzak günler yaşamayı arzu ettiklerini anlattı. 
Günümüzde en kalıcı bilginin tecrübe olduğunu dile getiren Uslu, tecrübenin yaşanarak öğrenildiğini bildirdi.
AK Parti hükümeti döneminde yolların son derece modern hale getirildiğini, duble ve bölünmüş yollar yapıldığını, yol standartlarının yükseltildiğini anlatan Uslu, “Türkiye’de 2002 yılında 6 milyon trafiğe kayıtlı araç vardı. Aynı dönemde ölümlü trafik kazasının oranı da bir hayli yüksekti. Bugün 18 milyon trafiğe kayıtlı araç var ve buna rağmen ölümlü kaza oranı 2002 yılının daha da gerisindedir” diyerek, bunun sebebinin yol standartlarının yükselmesi olduğunu vurguladı.
İnsan odaklı hizmet yaptıklarını ve politikalarının temelinde insanın olduğunu belirten Uslu, her açıdan sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirdiklerini kaydetti. Hedeflerinin toplumsal refahı, toplumsal barışı sağlamış, yeteneklerini ülke ve insanlık için kullanan bir Türkiye olduğunu ifade eden Uslu, “Son günlerde ilçelerden bazı tepkiler, daha doğrusu sesler yükseliyor. Bu ilçeye şu hizmeti yaptınız, biz de şu hizmeti isteriz şeklinde… Bu istekler bizi sevindiriyor çünkü insanlar bize ve bizim o hizmeti götürebileceğimize inanıyor. İnsanların umutları güçlendi ve tazelendi. Bu ülkede hayat var, gelecek var, umut var. Bizler de insanların taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Ekip ruhuyla çalışıyoruz, bu ekip olmaz denileni başardı, yapılamaz denileni yaptı. Hükümet olarak yeni para basmıyoruz, yüksek faizli borç almıyoruz. Artık alan el değil, veren el konumuna geldik. Türkiye’deki işsizliği büyük oranda çözdük, yeni iş kapıları açıyoruz. Yatırımlar hızla devam ediyor. Tüm yatırımlarımızı telaşsız, korkusuz bir ortamda yapıyoruz. İhtiyaçların ne olduğunu bilerek çözüm üretiyoruz. Bizler sorunun değil, çözümün bir parçası olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Çorum’un yüz yıllık sorunlarını çözdüklerini, kalan sorunları çözmeye de devam ettiklerini anlatan Uslu, hizmet ve yatırımların devamının Türkiye’nin istikrar ortamında bulunmasıyla mümkün olacağını söyledi. Türkiye’nin mazlum milletlerin umudu olduğunun altını çizen Uslu, Türkiye’nin güçlü devlet olmak zorunda olduğunu belirtti. Uslu, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’a destek isteyerek, istikrarın devamı için Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkması gerektiğini vurguladı.