Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ekmekçioğulları Metal’da Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 88 işçinin fabrika önündeki direnişi 7’nci gününü geride bırakırken, direnişçi işçilere bir destek de EMEP Çorum İl Örgütü’nden geldi. “Ekmekçioğlu işçisi yalnız değildir. Yaşasın iş-ekmek-özgürlük mücadelemiz” yazılı pankart ile işçilerin bulunduğu yere gelen EMEP’liler, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganıyla karşılandı.

İşçilere seslenen EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, parti olarak kaç gün sürerse sürsün işçilerin yanlarında olduklarını söyledi. Türkiye işçi sınıfının tarihinin direnişlerle dolu olduğunu anımsatan Gökmen, “Maden işçilerinin, tekstil işçilerinin, büyük sanayi merkezlerindeki işçilerin ve daha birçok bölgedeki işçilerin direnişleri zaferle sonuçlandı. Hiç kuşkumuz yok ki, sizin mücadeleniz de zaferle sonuçlanacaktır” dedi.

İşverenin işçileri kod 29 olan “utanç verici” sebepten attığını belirten Gökmen, “Burada 10-20 yıldır çalışan işçiler de var, yeni işçiler de var. Bu işçiler bir günde mi utanç verici bir iş yaptı. Biz aslında işçilerin sırf sendikaya üye oldukları için atıldığını biliyoruz. Bunu Çorum kamuoyu da gayet iyi biliyor” diye konuştu.

Gökmen, parti olarak işçilerin taleplerini içeren afiş ve bildiriler hazırladıklarını belirterek, bunların kentin birçok bölgesine asacaklarının bilgisini verdi.

Birleşik Metal-İş Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgan ise işçilere her türlü iftiranın atıldığını belirterek, “İşverenin arkadaşlarımızı işten atana kadar burada hiçbir eylem yoktur. Rüstem Ekmekçi’nin alınteri varsa işçilerin de burada emeği var. Hakkımızı alana kadar buradaki grev ateşi yanacak” diyerek, desteklerinden dolayı EMEP’e teşekkür etti.

İŞÇİLERE YİYECEK İKRAMI

Emek Partililer, işçi ve emekçilerden topladıkları gıda maddelerini ve diğer yiyecek erzaklarını, işçilere verdiler.