HABER: ÇAĞRI UZUN
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü dolayısıyla Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından anma günü düzenlendi.
Çorum Valiliği himayesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde bugün saat 10:30’da Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Çorum Valisi Ahmet Kara, AK Parti Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, vali yardımcıları, daire müdürleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda açılış konuşmasını Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır yaptı.

Ayrıca Vali Ahmet Kara da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından törende Jandarma Yüzbaşı Serkan Gök, “Çanakkale Savaşı” konulu sunumu da yer aldı.
Duygulu anların yaşandığı dakikalarda katılımcılar sine-vizyonla desteklenen sunumu ilgiyle izledi.

Daha sonra sahneye Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası çıktı. Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinden ve öğrencilerinden oluşan koronun mini konserinde “Hatçe Ana Ağıdı, Çanakkale Bugün Toz ile Duman, Ordumun Duası” adlı eserler seslendirildi.

Törende Anadolu İmam Hatip Lisesi Korosu tarafından okunan Çanakkale Türküsü ve Fetih Marşı salondan büyük alkış toplarken, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ebubekir Atalay bir kaside seslendirdi.

Program, Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı dönemde yaşanan ümitsizliği eleştiren ve bugünleri de çağrıştıran şiirini Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Cihat Pekcan’ın okumasıyla devam etti.

Öte yandan tören sonunda şehitler adına okunan 101 hatmin duası edildi.