DİSK Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu,Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, EMEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Türk İş Çorum İl Temsilcisi Sefer Kahraman, Çorum Belediye-İş Sendikası Başkanı Mehmet Şen, KESK Dönem Sözcüsü Emrah Azapcı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, CHP yönetim Kurulu Üyeleri, sendika temsilcileri ve STK’lar, Kadeş Barış Meydanı'nda toplanarak işten çıkarılan Ekmekçioğlu Metal İşçilerinin direnişine destek verdi.

Konuşmasını yapan Adnan Serdaroğlu, meydanlardan Vali Mustafa Çiftçi’ye seslenerek,“ Şehrin göbeğinde 90 kişi anayasal hakkını kullandı diye işten çıkarıldı. 90 kişi fabrikanın önünde beklerken, siz burada ne yapıyorsunuz. Bu karda kışta kıyamette ne yeyip ne içiyorsunuz diye sordunuz mu? Bu insanların evlerinde internet olmadığı için çocukları eğitim alamıyor. Bu insanlar çocuklarının yüzlerine bakamıyorlar. Harçlık veremiyorlar. Siz hala müfettişlerin raporunu bekliyorsunuz. Bu işçiler vatan haini değil, vergi de kaçırmıyorlar” şeklinde konuştu

“RÜSTEM PATRONUN KABUSU OLMASSAK NAMERDİZ”

Sedaroğlu, Burada önemli bir trajedi yaşanıyor. Rüstem patron Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasını tanımıyor. Rüstem Patron işçilerin işsizlik maaşını engelledi.90 kişi işten atıldı duymuyor musunuz? Bu insanlar maaş alamıyor işsizlik sigortasından yararlanamıyor. Bu ülkenin anayasasına güvendiler. Bu insanları kod 29’a göre işten çıkarttınız. 20 arkadaşımız KOD4’ten çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Hani tazminatlı işten çıkarılma yasaktı işverene hangi yaptırımı, cezayı uyguladınız. İşçileri cezalandırttırıyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.

Fabrika Genel Müdürü’nün işçileri işten atmakla tehdit ettiğini belirten Rüstem Ekmekçioğlu’na seslenerek, Adnan Serdaroğlu, “Bu anayasal suçtur. Bu işiler kara listeye alınıyor. Ey Çorumlular, Ekmekçioğlu Çorum’un patronu değildir. İşçi arkadaşlarımızın kanında yüzde 45 oranında kurşun var. Bu arkadaşlarımız asgari ücret alıyor. Bu hukuksuzluğa hala devam ederlerse inanın ki o Rüstem patronun kabusu olmassak namerdiz. Bu işçiler onun İstanbul’daki ve buradaki evinin önünde çadır kurup her gün kulağını çınlatacaklar. O hukuk tanımaz insan teriyle beslenen bu yaptığına pişman edip geri adım attırmazsak namerdiz. İstedik ki uzlaşma içinde çözülsün. Ama olmadı. Onun anladığı dilden konuşacağız. Son kez uyarıyoruz” dedi.