Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi İdari Genel Sekreter Yardımcısı Osmancıklı hemşehrimiz Yakup Sarı, görevine başladı.

Yozgat Bozok Üniversitesinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yaptığı sırada yaklaşık 6 ay önce Çorum’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan 43 yaşındaki Ömer Yılmaz, Çorum’daki görevinden alınarak Isparta’ya yine il müdürü olarak görevlendirildi.

Müdür değişikliği nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir-teslim töreni düzenlendi.

Bir dönem AK Parti’den Burdur Milletvekili Aday Adayı olan Ömer Yılmaz, yeni Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya görevi devrederek Çorum’dan ayrıldı.

“BİRLİKTE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Yeni Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, görevine başlar başlamaz bir mesaj yayınlayarak, “Bizler hep birlikte azim ve şevkle bu güzel şehrimizin eğitim kalitesini yükseltmek için çabalayacak, birlikte güzel işlere imza atacağız. Unutulmamalıdır ki geleceğimiz bizim ellerimizde şekillenecektir” dedi.

Yakup Sarı, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Milli Eğitim Bakanlığının 25.11.2019 tarih ve 23283644 sayılı Makam onayı ile görevlendirildiğim Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 11.12.2019 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktayım.

Köklü tarihi ve zengin kültürü ile uygarlık tarihinde önemli yeri olan Çorum şehrimizde eğitimin bir parçası olarak görev yapacak olmaktan dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duymaktayım.

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, değerlerimize saygılı, kültürümüze duyarlı, yenilikçi, çözüm odaklı, istişareye dayalı bir yönetim sergileme gayreti içinde olacak, eğitim ortamını bir ekosistem olarak görüp eğitimin tüm bileşenlerini aktif hale getireceğiz. Yeteneği ahlaki değerlerle bütünleşen çağın gerektirdiği temel teknoloji ve bilimsel yeterliliklerini geliştirmiş, evrensel değerleri tanıyan, her bakımdan sağlıklı nesiller olarak yetişen mutlu çocuklarımız güçlü Türkiye’nin en büyük kazancı olacaktır.

Ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşması için elinden gelen tüm gayreti ve özveriyi gösteren değerli meslektaşlarım; sizler dürüst, ilkeli, çalışkan, onurlu, inançlı ve kültürlere saygılı, doğru ile yanlışı ayırabilen, kendisini, ülkesine ve milletine adayan bir yeni nesil yetiştirmek üzere bu mukaddes vazifeyi yapmaktasınız. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz hep sizin güzel kelamlarınızı şiar edinecek, maharetli ellerinizle yetişecektir. Öğrencilerimizin gözlerindeki ışık rehberimiz, moral ve motivasyon kaynağımız olacaktır. Bizler hep birlikte azim ve şevkle bu güzel şehrimizin eğitim kalitesini yükseltmek için çabalayacak, birlikte güzel işlere imza atacağız. Unutulmamalıdır ki geleceğimiz bizim ellerimizde şekillenecektir.

Bu görevi bizlere uygun gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’a, Milletvekillerimize, bugüne kadar ilimizde görev yapan İl Müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle il ve ilçelerdeki tüm mesai arkadaşlarıma, idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”