Çorum Orman İşletme Müdürlüğü 2021 iş programı doğrultusunda bölgesindeki orman varlığını geliştirmek için bakım, üretim ve ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü uhdesinde orman işletme müdürlükleri eliyle sürdürülen çalışmaların denetim ve incelemeleri Bölge Müdürü Halil Oflu ve şube müdürleri tarafından sürdürülüyor.

Bölge Müdürü Halil Oflu, beraberinde İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla ile birlikte Çorum Orman İşletme Müdürlüğü ziyaretlerinde İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp tarafından karşılanarak bölgede yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Heyet daha sonra Zeytin Orman İşletme Şefliğinin 160 ve 161 numaralı bölmelerinde kayın, karaçam ve sarıçam ormanlarında yapılan bakım çalışmalarını yerinde inceledi.

Gerçekleştirilen bakım neticesinde üretilen orman emvalinin standardizasyonlara uygunluğunu denetleyerek üretimde çalışan işçilerle bir süre sohbet eden Oflu, değerlendirme ve talimatlarını aktardı.

Bölge Müdürü Halil Oflu; “Kovid 19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.

Ormancılık faaliyetleri doğa koşullarıyla birlikte hareket etmemizi zorunlu kılıyor.

Mevsimi ve döneminde yapmadığımız silvikültür ve ağaçlandırma faaliyetimiz bir yılımızın heba olmasına neden olur.

Bilim ve hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan Kovid 19 tedbirlerine harfiyen uyarak ve kısıtlama tedbirleri için gerekli izinleri alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnsan için sağlık, sağlık için ise ormanlarımızın çoğaltılması gerekiyor’’ dedi.