Çorum'da Ortaokul ve lise öğrencilerine ilk, orta ve ileri seviye şeklinde gruplar halinde, yoğunlaştırılmış şekilde verilecek robotik kodlama uygulama eğitimleri, Yunus Emre İş Merkezindeki dernek merkezinde verilecek.

Çocukların motor gelişim becerilerinin artmasına, mekanik becerilerinin ve perspektif bakış açılarının geliştirmesine, pratik ve analitik düşünme becerilerinin artırmasına ve çocukların küçük yaşta bilimsel araştırma eğilimleri kazanmasına olanak sağlayan Robotik Kodlama Yaz Kampına http://www.corummucitler.org.tr/form/yaz-kampi-basvurusu adresinden yapılacak.

Ayrıca Robotik Kodlama Yaz Kampında; “Robotik kodlama nedir, ne değildir?”, “Alternatif Robotik setler nelerdir?” Arduino nedir? Arduino Çeşitleri nelerdir, Nasıl kodlanır? Arduino IDE indirmesi ve yüklemesi nasıl yapılır? Arduino üzerindeki birimler nelerdir?Tinkercad circuits ile Arduino nasıl kodlanır? Tinkercad ile simüle etme nasıl yapılır?Arduino giriş ve çıkış portları, nelerdir? Vb sorular cevaplanarak, Ledlerle çalışmak ve değişik led projeleri (Trafik lambaları, polis ışıkları, kara şimşek ışığı vb)Bread board nedir ve kullanımı, değişkenler gibi temel dersler haricinde yapay zekâ uygulamaları ile 3D tasarım ve baskı teknik eğitimleri de verilecek.