Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş ile Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü ve Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yıl dönümünde Karadaş ve Başaranhıncal, açıklamalarında şunları dile getirdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milleti için en uygun yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu görmüş ve bu rejimi benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanı, Türk toplumunun çağdaşlaşma istek ve kararlılığını ortaya koyan siyasi bir adımdır. Atatürk’ün, ‘en büyük eserim’ dediği aziz hatırası Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik hale getirmek; onun kendi deyimiyle ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine’ çıkarmakla mümkün olacaktır.

Bugün bizler cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele edecektir. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.”