TOBB Çorum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zeynep Yarımca, Türkiye’nin kadın platformlarından Tavsiye Kanalı, TavsiyeEvi.com iş modellerinin kurucu CEO’su Renan Tan Tavukçuoğlu tarafından başlatılan “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” projesinin İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde gerçekleştirilen tanıtım programına katıldı.

Zeynep Yarımca, Puduhepa’nın, bizim yaşadığımız toprakların, Hititlerin kadın kahramanı olması nedeniyle Çorumdaki kadınlar adına tanıtım toplantısına davet edildiğini ifade ederek, proje için ilk olarak, yaklaşık 3300 yıl önce yaşayan ve tarihteki ilk barış anlaşması Kadeş’e, mührünü basan Hitit Kraliçesi Puduhepa (kendisine ait mührü olan ilk kadın) ’dan ilham alınarak yola çıkıldığını, Bu sene de NASA’da çalışan ilk Türk Astrofizikçi Dilhan Ege Eryurt’un başarı hikayesinden Puduhepa’nın ilk kız kardeş karakteri oluşturulduğunu söyledi.

TOBB Çorum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zeynep Yarımca, ayrıca şu bilgileri verdi:

“ Puduhepa ve Kız Kardeşleri projesinin amacı, ülkemizdeki kız çocuklarının kendilerine güvenen bireyler olarak büyümelerine destek olmak, bunu yaparken de, Anadolu’dan çıkan kadınların başarı hikâyeleriyle onlara yol göstermek ve onları güçlendirmektir. Bu farkındalığı yaratmak için aracı olarak bez bebek ve başarı hikâyelerini anlatan kitap kullanılmaktadır. Projenin geliri de TOÇEV aracılığıyla yine kızlarımızın eğitimine destek olarak geri dönmektedir. Ayrıca, bez bebekleri biçen, diken, dolduran, işleyen kadınlara, evlerinde istihdam sağlayan projenin büyümesi, herkesin ekonomiye katkıda bulunmasına da aracı olmaktadır.” dedi.