Kaynakların zaman zaman bollaştığını zaman zaman da kıtlaştığını söyleyen Vali Yardımcısı Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, hibeleri verebilmek için köylerdeki üreticilere proje çağrısında bulunduklarını ancak bu çağrılara kulak tıkandığında kırıldıklarını ifade etti.

Çorum’da hem tarım, hem özel idare, hem de meslek örgütlerine birlik çağrısı yapıldığında beklenenin üzerinde başvuru olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Yüksel, “Biz bununla iftihar ediyoruz. Çorum bu anlamda örnek teşkil ediyor. Köylü milletin efendisidir ancak ürettiğini paylaşarak bol kazanca çevirerek ve kültürü gençlere aktararak bu oluyor. Her yıl köylerden ilçelere ve merkeze göç oluyor. Toprağa bağlı olduğumuz sürece üretim yapalım dedikçe Çorum’un kırsalı güçlü olacak. Sizler gençlere örnek olun. Çağrılarımıza destek verin. Devletin kaynağı, projeleri bol. Çağrı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Projeler yapılırken herkesi kapsam altına alacak rutin dışı çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Tüm Tarım Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Proje çok yeter ki Ahmet Sami Ceylan başta olmak üzere milletvekillerimiz ve bürokratlarımız desteğini esirgemesin. Biz de yerel olarak projeleri desteklemeye devam edeceğiz.

Son yılarda Çorum’da tarım konusunda büyük artılar oldu. Bu uyumlu çalışmalarla hareket edilmesinden kaynaklandı. Bu meslek örgütleri sadece bunlarla uğraşmıyor. Vekilim yangın bölgesindeydi yem dediler seferber oldular. Herkes elbirliği ile hareket ediyor” şeklinde konuştu.