İlk olarak dört tanesi ocak ayında gerçekleşen seminerlere Çorum ve Türkiye’nin onlarca şehrinden 500’ün üzerinde özel eğitim alanında çalışan uzman ve akademisyen katıldı.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Tahir Demir “Öğretmenlerimizin meslekli gelişimlerine yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Gelecek aylarda da devam edecek seminerlere tüm öğretmenlerimiz davetlidir. Ayrıca okullarından uzak kalan aileleriyle çokça zaman geçiren özel gereksinimli öğrencilerin ailelerine yönelik aile eğitimi programları da Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü’nce hazırlanıyor. Yakın zamanda onlarla ilgili de çalışmalar yürütülecek. Tüm öğretmen ve ailelerimize faydalı çalışmalar olmasını diliyorum.” dedi. Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Erdal Yılmaz ise “Öncelikle programın yürütülmesinde desteklerini sunan Şube Müdürümüz Tahir Demir’e ve seminerlerde değerli bilgilerini bizlerle paylaşan ve paylaşacak olan akademisyen hocalarımıza teşekkür ederim. Alanda çalışan öğretmenlerimizden gelen dönütler doğrultusunda kurumumuz ARGE birimi dönütlere göre alanında uzman akademisyenlerle iletişime geçerek hemen bir program oluşturdu. Özellikle Çorum’da görev yapan öğretmenlerimizin katılımına sunulan seminerlere Çorum dışından öğretmenlerimizin ve hatta akademisyenlerimizin de yoğun ilgisini gördük. Bu ve ailelere yönelik çalışmalarımız ile ulusal ve uluslararası projelere ilişkin çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Seminerler Şubat ve Mart aylarında da devam edecek. Çorum içerisinde kamuda özel eğitim alanında çalışan öğretmenlerin doğrudan katılabileceği seminerlere, Çorum dışından katılım sağlamak isteyen uzmanlar ve öğretmenler ise https://corumram.meb.k12.tr adresinde Özel Eğitimde Akademik Günler sayfasından kayıt olabilirler.