İlk olarak Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Talip Geylan ile biraraya gelen ve son yetki sürecinde ilimizdeki durumu anlatan Selim Aydın ve beraberindeki heyet eğitim üzerine sohbet etme imkanı da buldu.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın ve beraberindeki heyetin ziyaretinden dolayı teşekkür eden hemşehrimiz Talip Geylan önümüzdeki okul kayıtlarına değinerek salgın koşullarının öğrenci kayıtlarını etkilediğini, özellikle okul öncesinde çok ciddi düşüş olduğunu söyledi.

Değişik şehirlerden aldıkları bilgilere göre bazı okullarda öğrenci sayılarında yüzde 80’lere varan azalmalar olduğunu anlatan hemşehrimiz Geylan, “Benzeri bir durum birinci sınıflar için de geçerli. Önemli sayıda aile rapor almak kaydıyla çocuklarının kaydını iptal ederek, eğitim sürecini önümüzdeki yıl başlatacak. Bu tablo, okul öncesi ve ilkokul kademesinde öğretmenlerimiz için ciddi bir norm problemini ortaya çıkaracak. MEB’in bu sene okullarımızın normlarıyla ilgili bir tasarruftan kaçınması ve mutlaka tedbir alması gerekmektedir” görüşüne yer verdi.

Genel Başkan Geylan’a samimi ve içten kabulleri için teşekkür eden Aydın daha sonra Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Mustafa Ünlü, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Eğitim Sen Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Türk Eğitim Sen Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan, Türk Eğitim Sen Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ile Türk Eğitim Sen Basın ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yigit’i de ziyaret ederek gündemdeki konularla sohbet etme imkanı buldu.