Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Tokat’ta yapıldı. 
Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya OKA Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Amasya Valisi Abdil Celil Öz ve Çorum Valisi Sabri Başköy, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıttır, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat katıldı. 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, engelli, kadın, yaşlı, suça bulaşmış, suç işleme eğilimi bulunan, suça sürüklenen veya suç mağduru çocuklar ve gençler ile madde bağımlılığı vb. nedenlerle risk altındaki çocuklar ve gençlerin kentsel ve kırsal alanlarda yaşadıkları mevcut sosyokültürel alt yapının geliştirilmesi amacıyla bu yıl uygulanacak olan ve toplam hibe bütçesi 6 milyon TL olan “Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” ile toplam hibe bütçesi 2 milyon TL olan “Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı” için başvuruların son bulduğunu kaydetti. Vali Aksoy, Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Program için 4 ilden toplam 78 proje, Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı için ise 4 ilden 45 proje başvurusu yapıldığını söyledi. Bölgenin gelişmesi için önem verdikleri bir başka mali destek aracının da “Teknik Destek Programı” olduğunun altını çizen Vali Aksoy, “2013 yılında toplam hibe bütçesi 350 bin lira olan bu programın amacı, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle sıkıntı ile karşılaşılan kurum geliştirme çalışmalarına destek sağlamaktır. Ajans tarafından sağlanacak teknik destek bölgemizdeki yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları olmak üzere bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerini kapsamaktadır. Ayrıca, yine bu programdan bölgemizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarını kapsamaktadır. Teknik destek programında proje başına verilen ajans desteği azami 15 bin liradır. Yıl boyunca proje kabul edilen bu destek programlarına tüm ilgili paydaşlarımızın önem vermesini ve hazırladıkları projelerini ajansımıza sunmalarını bekliyoruz” dedi. 
“Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” için yapılan 78 adet proje başvurusunun 13’ünün Amasya, 19’unun Çorum, 22’sinin Samsun ve 24’ünün Tokat’a; “Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı” için yapılan 45 adet proje başvurusunun ise 8’inin Amasya, 9’unun Çorum, 16’sının Samsun ve 12’sinin Tokat’a ait olduğu bildirildi.