Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, açıklamasında şunları söyledi:

"Yapay zekâ, genel bir tanımla, gelişen teknolojiyle insan zekâsını taklit ederek, elde ettikleri verilerle olaylara insansı düşüncelerle cevap verme yetisi kazandırılmış sistemlerdir. Bizler çoğu zaman farkına varmasak da hayatımızın pek çok noktasında yapay zekâ karşımıza çıkıyor. Sohbet robotları ve akıllı asistanlar bunlara birer örnek olarak verilebilir. Bu bağlamda söz konusu bu sistemlere ilişkin bilgi sahibi olmak isteyen firmalara, geliştiricilere, konuya merak duyanlara yönelik sanal toplantı düzenlenecektir. Yapay zeka uygulamaları işletmelerde verimliliği artıracak önemli bir konu olarak her geçen gün daha fala önem kazanmaktadır. Bu sayede, firmalar,

Yapay zekâ nedir, ne işe yarar?

İşletmelerde yapay zekâ uygulamaları ile neler yapılabilir? gibi sorulara cevap bulacak, konu ile ilgili bilgi edineceklerdir.12 Kasım 2020 Perşembe günü, saat 14.00 de, Öğr.Gör. Mehmet Akif Bülbül’ün katılımıyla yapılacak sanal toplantıya aşağıdaki linkden erişim sağlanabilir.