Çorum’da trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler sıklaştırılarak çevreyi rahatsız eden 141 araca ceza kesildi. Ayrıca 45 araç trafikten men edildi.

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve üzücü hadiseler ile karşılaşılmaması amacıyla, son bir haftada Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu şok uygulamalarda İl merkezinde toplam: 6.520 araç denetlendi.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince 141 araca Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendiği, 45 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi.

Açıklamada, “İl Geneli Trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen ve yaralanmaların azaltılması ile denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması için; ilimizin değişik bölgelerinde değişik saatlerinde şok uygulamaların artarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi.