Çorum’un tanınmış ve sevilen simalarından, 1994-1999 dönemi CHP Çorum Belediye Meclisi Üyesi, İstem Basımevi Sahibi Nizamettin Oktay, rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 

Uzun süreden beri böbrek yetmezliği çeken ve geçtiğimiz Haziran ayında radyoterapi gören Nizamettin Oktay, rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı. Nizamettin Oktay’ın sabah saat 08.30 sıralarında duran kalbi yoğun müdahale ile çalıştırıldı, ancak kurtarılamadı.
Merhume Zahide ve merhum Mustafa Oktay’ın oğulları, Vahide Oktay’ın eşi, Özgül Yılmazer, resim öğretmeni-sanatçı Mustafa Oktay ve Neşe Soyel’in babaları, Levent Yılmazer, Tülay Oktay ve Vural Soyel’in kayınpederleri olan Nizamettin Oktay’ın cenazesi, ikindi namazından sonra Ulumezar’da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 

Cenaze törenine; Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Küresel Gazeteciler Konseyi Çorum İl Temsilcisi ve Yayla Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.